
בעיצומה של תקופה שבה תופעת הברחות באמצעות רחפנים בגבול הדרומי הולכת ומתרחבת, בית משפט השלום בבאר שבע גזר השבוע את דינם של תושבי הפזורה בשל הברחת כמות גדולה של חשיש.
הנאשמים, שהועמדו לדין באוגוסט אשתקד, הם:
דיאב אלעמרני (28)
סלאם אלעמרני (27)
על פי כתב האישום המקורי, הנאשמים קשרו קשר לייבא חשיש מירדן לישראל.
בכתב האישום נטען, כי ב-22 ביולי 2025 הטיסו הנאשמים בצוותא חדא עם האחרים רחפן מסוג DJI מדגם B700RM משטח ירדן אל שטחי מדינת ישראל, תוך שהדביקו אל הרחפן 34 חבילות המכילות סם מסוג חשיש מחולק ל-46 פלטות, במשקל ברוטו כולל של כ-14 ק"ג.
בהמשך, כך על פי כתב האישום, הגיעו הנאשמים לשטח עפר בין היישובים יהל ושיטים ברכב "מאבריק", כאשר הנאשם דיאב נוהג בו. הנאשמים והאחרים הנחיתו את הרחפן בשטח עפר והחזיקו בסמוך אליו בשלושה רחפנים נוספים מסוג DJI 7, שלטים תואמים ו-17 סוללות רחפן מאותו הסוג.
התשתית הראייתית נגד הנאשמים, שהינם נעדרי עבר פלילי, התבססה על עדויות, דוחות פעולה וחוות דעת די.אן.איי. הנאשמים שמרו בחקירתם על זכות השתיקה.
במסגרת דין ודברים בין ההגנה לבין התביעה, הציג סניגורם של הנאשמים עו"ד מאור שגב קשיים מסוימים בתיק החקירה. לאור כך, הגיעו הצדדים להסדר טיעון, שבמסגרתו הוגש כתב אישום מתוקן.
השופט יריב בן דוד הרשיע את הנאשמים בהחזקת סמים שלא לצריכה עצמית והסתייעות ברכב לעבור עבירה.
נוכח ההסדר, השופט הטיל על כל אחד מהנאשמים בין היתר: 15 חודשי מאסר בפועל, מאסרים מותנים, קנס בסך 30 אלף והתחייבות כספית בסך 10 אלף.











