אישום: השתלטו על חשבון בנק באמצעות החלפת "סים" וגנבו 123 אלף שקל

תגיות
שתף כתבה עם חברים

הקלות הבלתי נסבלת של העוקץ: לפי כתב האישום, כך הצליחו שני נאשמים לקחת הלוואות על שם הקורבן ולהעביר את הכסף לחשבונות שונים

אילוסטרציה: Jamie מאתר insplash

פרקליטות מחוז דרום הגישה לבית משפט השלום בבאר שבע כתב אישום נגד שני צעירים, בטענה שיחד עקצו יחד קורבן תמים באמצעות פעולות התחזות, שנשמעות פשוטות להכעיס.

הנאשמים הם עיד בשארה (30) מכרמיאל ומתן רפאל חן (35) מבאר שבע. לפי כתב האישום נגדם, בתחילת שנת 2020 הם קשרו יחד קשר להונות את הקורבן.

זמן קצר אחר כך, כך נטען, בשארה התקשר לחברת פלאפון, התחזה לקורבן, טען שהנייד שלו נגנב וביקש לבטל את הסים הקיים ולהחליפו בסים חדש המצוי ברשותו.

מכתב האישום עולה כי הנציגה שוכנעה שאכן מדובר בלקוח ולא במתחזה, מפני שבשארה ידע לתת לה את מספר תעודת הזהות של הקורבן.

לפי הפרקליטות, באופן זה השתלט בשארה על הטלפון, ובאמצעותו גם על חשבון הבנק של הקורבן.

נטען כי מיד לאחר מכן, הנאשם הקים שתי הלוואות בשמו של הקורבן, בסכום כולל של כ-100 אלף שקל, ואז עשה שלוש העברות בנקאיות לחשבונו של הנאשם שלמה, בסכום של כ-123 אלף שקל.

אתר חדשות פלילי >>
עורך דין צווארון לבן >>

לפי כתב האישום, כאן הגיע תורו של הנאשם שלמה לפעול, על מנת להסוות לכאורה את מקור הכסף. נטען כי הוא העביר את הסכום שקיבל לחשבונות אחרים, על מנת לקבל את הכסף במזומן.

הפרקליטות מוסיפה וטוענת כי בינתיים הצליח בשארה להשיג גם את פרטי כרטיס האשראי של הקורבן, והשתמש בהם על מנת לבצע רכישות בסכום של כ-18,900 שקל.

כתב האישום מייחס לנאשמים עבירות התחזות כאדם אחר, גניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, ושיבוש ברכיב חיוני כאמצעי תשלום.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *