
קטין הנאשם בשתי עבירות של חבלה בכוונה מחמירה במסגרת תיק רצח ישוחרר למעצר בית מלא באיזוק אלקטרוני (17 נובמבר).
החלטת השחרור התקבלה על ידי שופט בית המשפט המחוזי בבאר שבע, נסר אבו טהה, בנימוק כי יש להתחשב בחוק הנוער הקובע כי כל עוד ישנה דרך אחרת להשגת המטרה יש להימנע ממעצר קטינים במוסד סגור. פרקליטות מחוז הדרום הגישה ערר לבית משפט העליון, אולם השופט יצחק עמית החליט להותיר על כנה את ההחלטה של השופט אבו טהה (19 נובמבר).
העבירות המיוחסות לקטין בכתב האישום שהוגש בתום חקירת ימ"ר נגב בוצעו לכאורה במסגרת פרשת רצח לירון פחימה ב-6 אוקטובר האחרון. האישום ברצח עצמו הוגש נגד נגד דוד טייב מקורבו של הקטין בן ה-17.
פרקליטות מחוז דרום, באמצעות עו"ד גיורא חזן, טוענת כי בערב הרצח נפגשו הנאשמים עם פחימה המנוח ואחיו ותקפו אותם באכזריות על רקע חוב כספי. טייב, כך נטען, הגיע מצויד בסכין מטבח גדולה בעוד שהקטין נשא עימו אלה ארוכה ממתכת. לפי סרטוני אבטחה שנאספו על ידי המשטרה, לאחר ויכוח עזבו פחימה וחבריו את המקום, אולם בשלב כלשהו הקטין ניגש אליו עם האלה ובין השניים התפתחה קטטה.
בכתב האישום נטען כי טייב שהבחין במתרחש שלף את הסכין, רץ לעברם ודקר את פחימה ואחיו בעוצמה באמצעות הסכין מספר דקירות בחזה ובבטן. כאשר השניים התמוטטו על הרצפה הקטין היכה באמצעות האלה את האחים פחימה כשהם שוכבים על הרצפה פצועים. הם פונו לבית החולים לקבלת טיפול רפואי ובחלוף כמה שעות נקבע מותו של לירון, אחיו נותר פצוע במצב קשה.
הקטין נעצר בתחילתה של החקירה ומאז כאמור היה נתון במעצר. בדיון שהתקיים בערכאה המחוזית טענה הפרקליטות כי העבירות המיוחסות לקטין מצביעות על אלימות קשה והתפרצויות זעם יוצאות דופן מצידו, וכי מהתסקירים שהגיש שירות המבחן עולה כי הנאשם לא הביע עניין לשתף פעולה עם הליך טיפולי. נוכח זאת טען התובע כי יש בקטין מסוכנות לציבור וכי יש לעצור אותו עד תום ההליכים המשפטיים.
מנגד טענה הסניגורית של הקטין, עו"ד שירן גולברי, כי מדובר במעצר ראשון עבור הנאשם וכי ישנה חלופת מעצר ראויה עבורו בדמות דירה שבני משפחתו שכרו עבורו בליווי מלא של אביו, אחיו הבכור ודודיו. עוד טענה עו"ד גולברי, כי מרשה כן מעוניין להשתלב בהליך טיפולי, אך כשהוא נתון בחלופת מעצר.
השופט אבו טהה בחן את טענות הצדדים וצידד לבסוף בטיעוני הסנגורית. השופט הדגיש כי הקטין נהעדר כל עבר פלילי למד בתיכון עד למעצרו והיה אמור לסיים את מבחני הבגרות ולהשתלב בשירות צבאי. השופט קבע כאמור כי הקטין ישוחרר למעצר בית מלא עד תום ההליכים, באיזוק אלקטרוני ותחת פיקוחם של בני משפחתו, ובנוסף יהיה חייב לשתף פעולה עם שירות המבחן לתקופה של שלושה חודשים לפחות.











