
פרקליטות מיסוי וכלכלה הודיעה לכדורגלן העבר חיים רביבו על הגשת כתב אישום נגדו בכפוף לשימוע, בתיק פלילי בו מייחסים לו עבירה של מתן שוחד בגובה 10,000 שקלים למשנה לראש עיריית תל אביב לשעבר, ארנון גלעדי.
הפרקליטות טוענת כי גלעדי סייע לרביבו בקידום הליכי תכנון פרויקט נדל"ן ברחוב קינג ג'ורג' 18 בתל אביב, ובתמורה ביקש ממנו לכאורה העברת תרומה לעמותה שאינה קיימת, בתואנה כי העמותה מסייעת לתושבי דרום תל אביב. הכסף מרביבו ומשני יזמי נדל"ן נוספים ש"תרמו" לבקשת גלעדי באותה שיטה, נמסר על פי הנטען לפעיל ליכוד ותיק, יוסי ריעני (רענן), ובפועל הוא שימש לכאורה לפעילותו הפוליטית של גלעדי וכן למימון אירועים.
פרשה זו הינה אחת בלבד מאלה המיוחסות לגלעדי, מי שעמד בראש רשימת הליכוד למועצת העיר וכיהן בשורת תפקידים בכירים בעירייה מאז שנת 2003. החקירה נגד גלעדי שזורה בחקירותיו של ח"כ דוד ביטן ביאח"ה להב 433. בינואר האחרון מסרה הפרקליטות כתבי חשדות והזמנות לשימוע לביטן, גלעדי ועוד 17 חשודים בעבירות שוחד והלבנת הון. כתב החשדות שנמסר לגלעדי לא היה שלם, וכעת הפרקליטות גיבשה עמדה הקושרת אותו לפרשיות נוספות.
לפי כתב החשדות, בין ביטן לגלעדי היו יחסים קרובים במשך שנים על רקע פעילותם המשותפת בליכוד, ותפקידיהם המקבילים בשלטון המקומי, ביטן היה חבר מועצת העיר ראשון לציון. עוד נטען, כי גלעדי סייע ליזמים שפנו אליו בקשר לפרויקטים בתל אביב, חלקם פנו באמצעות ביטן וחלקם באופן עצמאי. אחד מאותם יזמים מרכזיים בחקירה הוא ד"ג (שמו נאסר לפרסום).
הפרקליטות טוענת כי בנובמבר 2017, גלעדי ביקש כספים מרביבו, ד"ג ויזם נוסף אשר סייע לכאורה בקידום הליכים תכנוניים מול גורמי מקצוע, הן בעיריית תל אביב והן בוועדות התכנון. גלעדי הציג לכאורה בפני אותם גורמים מצג שווא, לפיו הכספים נועדו לקידום עמותה הפועלת למען מאבקם של תושבי השכונות בדרום תל אביב נגד השוהים בלתי חוקיים. חשוב לציין כי נושא זה היה חלק מהאג'נדה הפוליטית המוצהרת של גלעדי. בפועל, על פי כתב החשדות, עמותה זו לא קיימת כלל.

עוד נטען כי גלעדי ביקש ממקורבו רענן, פעיל ליכוד ותיק כאמור, לעמוד בקשר עם יזמי הנדל"ן לשם איסוף הכספים בשמו ומטעמו. רענן אסף מיזמי הנדל"ן את הכספים בעבור גלעדי בסכום כולל של 30 אלף שקל והפקיד אותם בחשבון בנק בשם "תל אביב שלנו צדק עירוני".
גלעדי לא נרשם כבעלים או כנהנה בחשבון זה, אך לטענת הפרקליטות, הכספים אשר הופקדו בו לאורך השנים – בכללם 10,000 השקלים אותם "תרם" רביבו – נועדו לשמש את גלעדי למימון אירועים ופעילויות שמטרתם קידום מועמדותו, מעמדו ותדמיתו הציבורית. לגלעדי ורענן מיוחסת בפרשה זו גם הלבנת הון, ולגלעדי גם שיבוש מהלכי משפט.
כפי שפורסם בחודש ינואר, לגלעדי מיוחסות גם עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים עקב סיוע לקידום מיזמים שונים של ד"ג בתל אביב בין השנים 2011-2017.
עו"ד דפנה וינברג המייצגת את גלעדי מסרה בתגובה: "ארנון הוא שליח ציבור מסור למעלה משלושה עשורים, המקדיש את כל מרצו למען האוכלוסיות המוחלשות ביותר בתל אביב-יפו, ומעולם לא לקח פרוטה לכיסו. הפעילות הציבורית של גלעדי לאורך השנים נעשתה על פי החוק וביושרה ציבורית. אנחנו כמובן נלמד את הטענות ונספק להן תשובות בהליך השימוע. ארנון גלעדי ימשיך בשליחותו הציבורית ויוסיף לתרום למען תושבי תל אביב יפו גם בשנים הבאות".
רביבו אינו מיוצג בשלב זה על ידי עורך דין.










כל נציגי הליכוד בעיריית תל אביב הם חבורה של מאעכרים כך שהוא "נמצא בחבורה טובה"