גזר דין: שלושה מאסרי עולם במצטבר ליניב זגורי

שתף כתבה עם חברים

שני מאסרי עולם במצטבר לאריק איטל. משה רובין ועמיר בן שימול נשפטו למאסר עולם על רצח דבורה הירש. יניב זגורי: "לא נעשה כאן צדק. אם יש ארגון פשע במדינה זה הפרקליטות"

יניב זגורי, אריק איטל, משה רובין, עמיר בן שימול

בית המשפט המחוזי בבאר שבע גזר על יניב זגורי שלושה מאסרי עולם מצטברים, ועוד 34 שנות מאסר נוספות מהן 15 במצטבר (26 ינואר).

כזכור, אחרי שמונה שנות משפט, בית משפט המחוזי הרשיע את זגורי בשלושת מעשי רצח בכוונה תחילה:
של עד המדינה טל קורקוס,
של גרושתו עדת התביעה דבורה הירש
של עד התביעה אלישע סבח.

על אריק איטל, שהורשע יחד עם זגורי בשני מעשי הרצח של טל קורקוס ואלישע סבח, נגזרו שני מאסרי עולם מצטברים, ועוד 30 שנות מאסר מהן 12 במצטבר.
על משה רובין ועמיר בן שימול נגזר מאסר עולם אחד בגין רצח דבורה הירש.

עוד לפני שהוקרא גזר הדין, השופט שאל את הנאשמים האם יש להם מה לומר.
יניב זגורי אמר: "לא נעשה כאן צדק. אם יש ארגון פשע במדינה זה הפרקליטות. לא הצטערתי על מה שלא אמרתי…".
הנאשם עמיר בן שימול: "היה משפט מגעיל, הבמאי היחיד במשפט זה אתם השופטים והפרקליטות".

ראש ההרכב השופט נתן זלוצ'ובר חזר ואמר ש"תיק זה משול לסרט פשע רע וקשה לצפייה, שעלילתו נכתבה בדם על ידי הרוע, הכעס והנקמה".
השופט התייחס למשפחות נפגעי העבירה: "אנו שמענו אותם היטב, לא נתעלם מסבלם, ומה שנחליט יהיה סגירת מעגל עבורם".

דבורה קורקוס נורתה ברכבה במארב מתוכנן במרץ 2016, לעיני ילדיה ובת אחותה בת ה-4.
אלישע סבח נרצח באפריל 2017 מירי אקדח בנתניה לעיני עוברים ושבים.
טל קורקוס נרצח ביולי 2017 מפיצוץ מטען חבלה ברכבו.
המשותף לפי הכרעת הדין – תוכנית נקמה של זגורי שפעל לפגוע בכל מי שהעיד נגדו ונגד מקורביו.

כל מעשי הרצח התרחשו לפני הרפורמה בעבירות המתה – והנאשמים הורשעו בעבירות רצח לפי החוק הישן שקובע מאסר עולם חובה.
הסנגורים, עורכי הדין אביגדור פלדמן, משה יוחאי, עינב יתח ורועי אטיאס ביקשו שהעונשים יהיו חופפים שכן כל אירועי הרצח המוכחשים על ידי הנאשמים, הם חלק מאותה פרשה.

השופטים נתן זלוצ'ובר, דינה כהן ודניאל בן טולילה קבעו שבכל אחד מאירועי הרצח התקיימו נסיבות מחמירות, וכל אחד ייחשב ארוע נפרד.
על מעשי הרצח של דבורה הירש וטל קורקוס נקבע שנעשו באכזריות מיוחדת.
"דבורה נורתה לעיני ילדיה ובת אחותה. הרוצח כיוון את האקדח וירה חמש יריות בפלג גופה העליון של דבורה. הילדים ראו אותה נרצחת לנגד עיניהם.
"הרצח של אלישע סבח בוצע באמצעות ירי במקום הומה אדם, כשבקרבת מקום העסק עומד ילד שהנאשם איטל דחף בדרכו לבצע את הרצח.
"טל קורקוס נשרף למוות ברכבו בעודו בחיים, בעודו זועק לעזרה 'אמא אמא' מבלי יכולת להושיעו".

לדברי השופטים, "חפיפת מאסרי עולם לא תעמוד בקנה אחד עם מטרות הענישה בדבר גמול, הרתעה ושמירה על ביטחון הציבור, ולא תשקף את ערך קדושת החיים של כל אחד מהקורבנות".

השופטים קבעו את העונשים המצטברים הבאים, בנוסף למאסרי העולם:
בגין תוכנית קשירת קשר לרצח בתו של אלישע סבח – נגזרו על זגורי ועל אריק איטל עוד שלוש שנות מאסר.
בהכרעת הדין נקבע כי זגורי ואיטל תכננו לרצוח את בתו של סבח, למטרה האכזרית של ניהול מו"מ על גופתה כדי לדרוש את שחרור אחיו של איטל – אדם איטל שמרצה ארבעה מאסרי עולם.

גם על ניסיונות הרצח המוקדמים של אלישע סבח וטל קורקוס, אשר לא צלחו, נגזרו על הנאשמים עונשים נפרדים.

"קדושת החיים מחייבת נקיטת עונשים מצטברים כלפי כל פעולה שתכליתה גדיעת חיי אדם", כתבו השופטים. "חפיפת עונשים תהווה מסר שלילי כלפי עבריינים פוטנציאליים, לפיו גם אם יפעלו פעם אחר פעם לנסות לרצוח אדם בכל מני דרכים, סופם של דברים שיתנו את הדין רק עבור התוצאה הסופית".

בגין שני נסיונות רצח מוקדמים של אלישע סבח, נגזרו על זגורי ואיטל 18 שנות מאסר נוספות כל אחד.
במקרה הראשון, איטל כבר היה בדרכו מחוץ לרכב עם אקדח דרוך, ובנסיון השני עד המדינה לחץ כבר על שלט שאמור היה להפעיל מטען שהוצמד לרכב.
לאחר שהמטען לא התפוצץ, איטל ועד המדינה המשיכו לעקוב אחר הרכב של סבח, ופירקו את המטען על מנת לא להשאיר עקבות, ולאפשר שימוש עתידי באותו חומר נפץ.

עורכי הדין משה יוחאי ועינב יתח בבית המשפט (פוסטה)

גם בגין ניסיון רצח מוקדם של טל קורקוס, במהלך מרדף מאשקלון עד גן יבנה אשר בסופו לא נורתה אף ירייה, נגזרו על זגורי ואיטל עוד שמונה שנות מאסר.
על זגורי נגזרו עוד שלוש שנים בגין אספקת אקדח לעד המדינה.
כמו כן, נגזרה על זגורי ואיטל עוד שנה וחצי מאסר בגין שיבוש מהלכי משפט.

עו"ד פלדמן מסר בתגובה: "הכרעת הדין מתבססת כולה על עדויות עדי מדינה לרבות אלה שביצעו בפועל את הרציחות בהם נאשם זגורי. עדי המדינה הובלו על ידי החוקרים להפליל את זגורי שלא היה מעורב באף אחד מפרשות הרצח בהן הואשם. בית המשפט התעלם מכל אלה והתחושה העולה מהכרעת הדין שדינו של ניבי זגורי הוכרע מראש והראיות הותאמו על ידי חוקרי המשטרה ובעקבותיהם בית המשפט, תוך התעלמות מוחלטת מחקירת משטרה חד צדדית. לאחר הכרעת הדין החד צדדית, העונש שהטיל בית המשפט היה צפוי".

עורכי הדין משה יוחאי ועינב יתח, אמרו בבית המשפט: "עד המדינה הוא ששיקר לאורך כל המשפט, שלא תחשבו שבכך המשפט הסתיים".
לכך הצטרפו גם יתר הסנגורים, ביניהם עו"ד אביגדור פלדמן שייצג את הנאשם 1 זגורי.

עו"ד רועי אטיאס שייצג את רובין עם עו"ד יתח, אמר: "האמנו בכל ליבנו שיעשה משפט צדק ולא תתקבל גרסת עד מדינה שקיבל מיליונים בשביל לספר סיפור שכולם 'התוודו' בפניו. זה יום לא באמת שמח לאזרח בישראל, שלא היה רוצה שיורשע אף אדם על סמך עדות קנויה בכסף. לאורך הדרך המדינה הסכימה לעונשים הרבה יותר נמוכים. האמון במערכת עלה למרשי ביוקר".

בסיום המשפט מיכל זגורי נשאה נאום בפני כל אמצעי התקשורת, בו האשימה את המשטרה, הפרקליטות ובית המשפט ברדיפה של בעלה, והבטיחה כי התוצאה תשתנה בבית המשפט העליון. "אין שום ראיות נגד יניב", אמרה.

מיכל זגורי בבית המשפט (פוסטה)

קציבת עונש רק אחרי 15 שנה
קביעה משמעותית נוספת שעולה מגזר הדין ביחס לזגורי, היא כי מעשי הרצח הם חריגים בחומרתם לפי חוק שחרור על תנאי.
המשמעות המעשית היא כי ועדת שחרורים לא תדון בקציבת מאסרי העולם של זגורי, אלא רק 15 שנים לפחות (במקום 7 שנים) מהיום בו החל לשאת את המאסר, וכל מאסר עולם ייקצב ל-40 שנים לפחות.

השופטים כתבו כי "מי אשר הגה תוכנית רצחנית לפגוע בשורה של עדי תביעה ומימשה באכזריות מיוחדת, מעיד על עצמו כי נשקפת ממנו מסוכנות חריגה כלפי הציבור".

פיצויים לנפגעי עבירה:
על זגורי הוטל פיצוי כולל של 774 אלף שקל שיתחלקו בין משפחות נפגעי העבירה, טל קורקוס, דבורה הירש ואלישע סבח.
על איטל הוטל פיצוי של 516 אלף שקל.
על רובין ובן שימול הוטל פיצוי של 258 אלף שקל כל אחד.

video
play-sharp-fill
בסרטון: תגובת צוות התביעה לגזר הדין

התיק נוהל מטעם הפרקליטות על ידי:
עו"ד סיגל הירש,
עו"ד רחל אלמקייס,
עו"ד מירית נוימן,
עו"ד מוחמד סולימן
,
עו"ד יואב קישון.

 

השארת תגובה

תגובה אחת על “גזר דין: שלושה מאסרי עולם במצטבר ליניב זגורי”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *