
פחות מיממה לאחר פיצוץ מטען ברכבו של אחיו של עד מדינה ברחוב הרצל במרכז נתניה, שוטרי תחנת נתניה עצרו מוכר למשטרה תושב העיר, בן 28, בחשד למעורבות בפיצוץ (2 ינואר).
החשוד היה עצור בעבר בתיק נשק וסמים, ובעברו הורשע בחלקו בתיק סחיטה באיומים. הוא נכלא ובהמשך היום הובא לבית משפט השלום בפתח תקווה, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו בשבוע, תוך שייחסה לו עבירת "ניסיון לחבול בחומר נפיץ".
את החשוד מייצגים עורכי הדין ויקי שמואל וישראל קליין, שמכחישים את המיוחס לו.
ההגנה ביקשה מבית המשפט לאסור את פרסום שמו של החשוד, נוכח החשד הסביר הדל.
"מרשי עשה הכל כדי להוכיח שהיה בבית והכל מצולם עם תמונות ושהוא לא יצא ושאין לו קשר לסיפור", אמר עו"ד קליין, "הם יודעים את כל הסכסוכים שיש לו וזה לא קשור לחשוד".
השופטת לימור חלד רון קבעה כי החשד הסביר דל ביותר, כאשר לדברי החשוד יש לו טענת אליבי ברת הוכחה. נוכח קביעות אלו, השופטת הורתה על שחרור החשוד למעצר בית עד 5 בינואר, כולל הרחקה ואיסור יצירת קשר עם מעורבים אחרים במשך חודש.
לאור רמת החשד, השופטת אסרה את פרסום שמו של החשוד למשך שבוע.










