בתום חקירת יחידת ההונאה במחוז מרכז ותחנת בני ברק נעצר עבריין הונאה סדרתי, דורון סירי (37) מתל אביב, שרק לאחרונה שוחרר מהכלא. מלבדו נעצר חשוד נוסף, שי משה (21) מהוד השרון.
בכתבי אישום שהוגשו נגדם היום, הפרקליטות מייחסת לשניים עוקץ קשישים בהיקף של רבע מיליון שקל.
לפי כתב האישום, סירי שם על הכוונת עשרות קשישים מאזור המרכז – כולם בשנות ה-70 וה-80 לחייהם – על פי רשימה טלפונית ממוקדת שהוא החזיק.
נטען כי סירי התקשר לקשישים, התחזה כנציג חברת בזק, בשמות כוזבים, ואמר להם שהוראת הקבע שלהם עומדת להסתיים. לפי האישום, סירי אמר להם שעליהם להגיע למרכז שירות של בזק, אך מאחר והם אזרחים ותיקים ניתן לשלוח אליהם שליח מטעם בזק ללא עלות. הוא "הסביר" שעליהם למסור לשליח שיגיע לביתם את כרטיס האשראי שלהם בתוך מעטפה, על מנת להסדיר את המנוי.
הקשישים אף הסכימו למסור את הקוד הסודי לכרטיס האשראי. בחלק מהמקרים, עשו זאת כבר בשיחה הטלפונית.
מכתב האישום עולה, כי החשוד משה הופעל על ידי סירי כשליח שהגיע אל כתובות הקשישים וקיבל מהם את כרטיסי האשראי פיזית. לעתים, השאירו בידי הקשישים כ"ערבון" כרטיס אשראי אחר של קשיש אחר, שאותו סיימו לעקוץ והוא נחסם.
לפי האישום, לאחר קבלת כרטיסי האשראי, סירי ומשה חגגו על הכרטיסים וביצעו עסקאות בחנויות ומשיכות מכספומטים בהיקף של 245 אלף שקל. כך למשל נטען, כי באחד המקרים רכש משה באמצעות כרטיס אשראי שקיבל במרמה מקשישה, שני מכשירי אייפון בסכום של 10,000 שקל.
סירי עצמו נתפס ביום המעצר, באמצע אוגוסט, עם כרטיס אחר, מבצע קניות בחנות לואי ויטון, לא פחות ולא יותר, בקניון רמת אביב.
בביתו של סירי נתפסו קבלות, כרטיסי אשראי של מתלוננים ורכוש שנרכש בהם. בחלק מהמקרים, נטען, סירי המנוסה פעל לבד ובחלק אחר הפעיל את שי משה. לפי עדות הצעיר, סירי הציע לו "עבודה בשכר טוב".
נגבתה גם עדותו של נהג ששכר סירי על מנת להסיע את משה לבתי הקשישים השונים, מהם נאספו כרטיסי האשראי. לפי עדות הנהג, סירי "היה אומר למשה מה לעשות, ואם שי לא היה עושה את זה – סירי היה מכה אותו".
לסירי הרשעות רבות בעבירות הונאה, סחיטה, גניבה, נסיון שוד ופריצה. לפי הפרקליטות, הוא רק השתחרר מהכלא בחודשים האחרונים, ובנוסף עומד נגדו כתב אישום נוסף שהוגש לפני שנה – בגין הונאות שביצע בתעוזה גדולה עוד יותר, מתוך הכלא.
לפי כתב האישום הקודם, מתוך הכלא הוא ביצע שיחות טלפון דומות לקשישים, תוך אוזלת יד של שב"ס, וגם אז התחזה כנציג בזק וקיבל מהקשישים כספים ופרטי אשראי, וכל זאת כאמור מתוך הכלא.
עתה נטען כי גם עם שחרורו המשיך במעשיו, ופרקליטות מחוז תל אביב באמצעות עו"ד הנרייט טיבי-אמסלם מבקשת את מעצרו עד תום ההליכים בגין קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והונאה באמצעי תשלום.
את סירי מייצגת עו"ד חגית רחמני.
בנוגע לצעיר משה, המיוצג על ידי עו"ד ניר אלפסה, הפרקליטות הודיעה כי בשל גילו הצעיר, שיתוף הפעולה, הבעת חרטה והיעדר עבר הפלילי, הפרקליטות תסכים למעצר באיזוק אלקטרוני.









