שנה מאסר למדריך בפנימייה דתית שבעל תלמידה בפינת החי

שתף כתבה עם חברים

הנאשם (46) ניהל מערכת יחסים חריגה עם המתלוננת, בת 15, במשך כחודשיים, בהסכמתה. השופט: "ימים יגידו אם יעלה בידה של התלמידה להתגבר על מכאוביה"

ones korban 200
אילוסטרציה

שנה מאסר בפועל למדריך בפנימייה דתית שניהל מערכת יחסים מינית עם תלמידת בית הספר, הצעירה ממנו ביותר מ-30 שנה. מערכת היחסים החריגה נמשכה כחודשיים, תוך שבמהלכה הם קיימו יחסי מין מלאים, בהסכמתה.

את תלמידי כיתות ט'-י' הנאשם היה מלמד שעתיים בכל שבוע. היא היתה אחת התלמידות שלו. היחסים ביניהם החלו לחצות את הגבול מיד אחרי יום הולדתה ה-15. הוא היה אז בן 46. הוא קנה לה מתנת יום הולדת וכמה ימים אחר כך נפגש איתה בפינת החי. שם, הוא חיבק ונישק אותה והצמיד את ידה לאיבר מינו, תוך שאמר לה "תראי מה את עושה לי". בפעם אחרת אסף אותה ברכבו לשביל מרוחק, שם הם התגפפו תוך שהוא שוב מנשק אותה בפיה ונוגע בחזה ובישבנה מעל הבגדים. 

זה לא נגמר בכך. במועד נוסף הוא אסף אותה ממקום מגורי משפחתה אל הפנימיה, שם בפינת החי הוא בעל אותה, בהסכמתה. על פי כתב האישום בו הורשע בבית משפט השלום בקריות, היו לפחות עוד שלושה מפגשים כאלה בפינת החי, בהם הוא בעל אותה והגיע לפורקן.

כשלא נפגשו, אז לבקשתו היא היתה שולחת לו הודעות ווצאפ, בהן תמונות שלה בחזיה ותחתונים. הוא השיב לה כי הוא מאונן תוך צפיה בתמונות ומגיע לפורקן כך.

היה לה חבר, שגילה את ההתכתבויות, וכך הרומן האסור הגיע לידיעת היועצת החינוכית וההנהלה ותלונה הוגשה למשטרה. במקביל הופסקה העסקתו של המדריך. הוא נחקר אך לא נכלא. גם משפטו התנהל בהליך רגיל, כאשר במקביל הוא מנהל את חייו. לעומת זאת, הנערה סובלת מפוסט טראומה ומצבה התדרדר פיסית ונפשית, לאחר שהתפכחה בעקבות חשיפת הפרשה. היא סיפרה כי לא חשבה שהוא ינצל את האמון שנתנה בו. היא מתמודדת עדיין עם הטראומה.

הוא מייחס את מה שאירע ביניהם למשבר בקשר הזוגי שלו עם אשתו. הוא נשוי ואב לשניים שעובר הליך טיפולי, בו החל עוד לפני שהוגש האישום נגדו. עד מסכת האירועים הזו לא דבק בו רבב. הוא בן למשפחה שכולה, סיים שירות מלא בצה"ל כלוחם, עבד באלו"ט במשך כעשור ואז החל בעבודתו בפנימייה הדתית. גם היום הוא מוערך במקום עבודתו.

השופט יוסי טורס ייחס את מסכת מעשיו של המדריך ל"תוכנית עבריינית אחת" ומצא כי "ניתן ללמוד שלפחות חלק ממעשיו של הנאשם לוו בתכנון מוקדם… היה יכול בכל שלב להבין את הפסול במעשיו ולהתגבר על ייצרו".

od cohen ygal 210    
עו"ד יגאל כהן    

השופט הזכיר כי מדובר במעשים האסורים על פי החוק חרף העובדה שבוצעו בהסכמת הנערה, "שהרי הסכמה זו, לאו הסכמה היא", וכי "אף אם לא היה הוא מורה במקצועות העיוניים, עדיין מדובר בעובד המקום אשר לימד את הקטינה וחבריה".

השופט הוסיף כי מדובר בנערה אומללה בשל נסיבות חיים קשות, וכי דוקא בה ראה הנאשם כתובת למערכת יחסים מעוותת במסגרתה "היא רואה בו דמות אבהית והוא רואה בה בת זוג". עוד הוסיף השופט את "הנזקים הכבדים שנגרמו לנפשה" וכן כי "ימים יגידו אם יעלה בידה להתגבר על מכאוביה". 

הוא הטיל על הגבר 12 חודשי מאסר בפועל, שישה חדשי מאסר על תנאי ופיצוי לנערה בסך 20 אלף שקלים.

"בית המשפט קיבל את עמדתנו והקל באופן ממשי עם נאשם שלמעשה נעדר עבר פלילי, נורמטיבי לחלוטין, שנטל אחריות מלאה, שהודה והתחרט על מעשיו שבוצעו באופן חריג שלא מאפיין אותו", אומרים סניגוריו, עו"ד ליאור בנימין ועו"ד יגאל כהן, "גורם משמעותי נוסף להקלה בעונש ניתן לאור השתתפותו בהליך טיפולי שיקומי ארוך וממושך ובשל כל התסקירים שהמליצו על ענישה מקלה והתחשבות בנאשם שאינו מסוכן ואין חשש להישנות העבירות".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *