עצור באחת הפרשות המפורסמות מהשבועות האחרונים שוחרר לאחרונה ממתקן בו הוא שהה במסגרת של מעצר ימים ופנה ל"פוסטה" בתלונה על כך שלא נתנו לו לקבל סיגריות בצורה סבירה. לדבריו, "בכל השבועיים שהייתי עצור הכניסו לי רק חמש קופסאות סיגריות". עוד התלונן העצור, שגם ציוד אישי סירבו שלטונות שב"ס להכניס, "חוץ מכמה בגדים ומגבת, לא רצו להכניס סדינים, שמיכות, נותנים לעצורים לישון עם שמיכות מסריחות מלאות בכל מיני…".
בעבר היה ניתן להפקיד לעצורי ימים כסף לקנטינה כדי שירכשו מוצרים שונים, ולהכניס ציוד אישי בסיסי. בעבר היותר רחוק בני המשפחה היו קונים בקנטינה מוצרים ואנשי שב"ס היו מכניסים אותם לתאים ללא מגע אדם מבחוץ. בשנים האחרונות הנוהל הזה שונה לרעת העצורים ובימי החקירה הראשונים עצורים נותרים ללא פריבלגיות אישיות מהסוג הזה כלל – הן בתחום המזון, ההיגיינה והעישון והן בתחום הציוד האישי.
פנינו לדוברות שב"ס כדי לקבל תגובה וקיבלנו הסבר לקוני על מה מותר ומה אסור: "רשימת הדברים המותרים לכניסה לעצורי ימים ידועה ומפורטת לעצורים ולהלן היא:
3 גופיות
4 תחתונים
2 מגבות
חולצה
מכנס
אימונית
5 קופסאות סיגריות סגורות (במידה ומוארך מעצרו ניתן להכניס כמות נוספת).
תיק 1
סווטשרט.
בתוך הרשימה לא נכללים שמיכות, סדינים קפה וסוכר מאחר והם מונפקים על ידי היחידות לכל העצורים".
הרשימה התקנית הזו מצטיירת כנוהל מסודר המתייחס לזכויות בסיסיות אבל בשב"ס שוכחים כנראה שמדובר בעצורים אשר רבים מהם חפים מפשע. "הם לא שוכחים", טוען העצור, "זה חלק מהוראות המשטרה בניסיון לדכא עצורים ולשבור נחקרים. כנראה שתנאים טובים במעצר עושים חיים קשים לחוקרים בחקירה, אז מייבשים את הנחקרים כדי שיודו בחקירה וישתחררו בלי לחזור לבית המעצר. זה פחות משפיע על עבריינים מקצועיים, זה משפיע על אזרחים תמימים שנקלעים למקום הזה ולא יודעים את נפשם. זה לא מכובד ולא הולם מדינה דמוקרטית".









