|
| רכיבה מסוכנת על האופנוע (אילוסטרציה) |
שגיב טיירי (37), המזוהה עם עמיר מולנר ומי ששמו נקשר ל'פרשת מרגול', החל לפני ימים אחדים לרצות חודשיים מאסר בפועל, לאחר שהורשע בעבירות של מעשה פזיזות ורשלנות, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו ונהיגה בקלות ראש וברשלנות.
על פי כתב האישום המתוקן – שהוגש במסגרת הסדר טיעון בין פרקליטות מחוז תל אביב לבין הסנגור, עו"ד תמיר סננס – ב-14 באוקטובר 2013 נסע טיירי, תושב צפון תל אביב, על אופנועו באזור חוף תל ברוך, לא הרחק ממגדל בו הוא מתגורר, תוך שהוא מרכיב מאחוריו אדם אחר. בשלב מסוים במהלך הנסיעה עקף טיירי במהירות רכב משטרתי, בו נסעו שוטרי יחידת להב 433, תוך שהוא חוצה קו הפרדה בין נתיבים והמשיך בנסיעתו תוך שהוא עובר בין רכבים באופן המסכן את הנהגים.
השוטרים החלו לדלוק אחר טיירי תוך הפעלת צופר ואורות משטרתיים והפצירו בו לעצור בצד הכביש. בתגובה הגביר טיירי את מהירות נסיעתו, כשבמהלך ההימלטות אף הרים את הגלגל הקדמי של האופנוע כלפי מעלה והחל בנסיעה פראית תוך שהוא עובר מנתיב לנתיב, עוקף כלי רכב ללא איתות ובכך מסכן את שאר הנהגים.
כשהגיע טיירי לשדרות לוי אשכול, הוא המשיך בנסיעה מהירה לכיוון דרום, תוך שהוא חוצה במהירות וללא עצירה את הצמתים שבדרכו באופן מסוכן ובניגוד לאור אדום ברמזורים. טיירי המשיך בנסיעה זו על אף קריאה חוזרת ונשנית של כרוז הרכב המשטרתי, שהורה לו לעצור מיידית את האופנוע. בסוף שדרות לוי אשכול הוא פנה במהירות לכיוון מערב והצליח לחמוק מהרכב המשטרתי שדלק אחריו.
בכתב האישום המקורי יחסה לו הפרקליטות את העבירה החמורה יותר – סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה – אך במסגרת הסדר הטיעון עבירה זו הומרה לעבירה קלה יותר: מעשה פזיזות ורשלנות.
נציגת הפרקליטות, עו"ד שירה לייטרסדורף, אמרה בבית המשפט: "שקלנו את מה שהובא בפנינו והחלטנו שנוכל להוריד לסעיף מקל ובתנאי שהעונש יהיה סביר שניתן לקבלו בנסיבות העניין ואני חושבת שהתוצאה ראויה בסופו של דבר, שכן נחסך זמנו של בית המשפט".
|
| עו"ד תמיר סננס |
עו"ד סננס אמר בדיון: "כתב האישום תוקן באופן משמעותי ביותר, אילו היה מדובר בנאשם אחר זה היה נגמר גם לא בעונש מאסר של ממש. ההסדר סביר, הפסילה ראויה ומחמירה, ובנסיבות הללו ההסדר הוא סביר וראוי".
השופט דוד רוזן אימץ את הסדר הטיעון וגזר על טיירי חודשיים מאסר בפועל, אותם החל לרצות ב-7 באוקטובר, וכן שישה חודשי מאסר על תנאי. כמו כן רישיונו נפסל לשנה וחצי והוא חויב בקנס כספי בסך 15 אלף שקלים.


