![]() |
| מיכאל לוי בבית המשפט |
בקשות שהגישה המדינה להארכת תקופת החזקתם בהפרדה של העבריינים מיכאל לוי ושלומי גלאם חושפות מעט מהמידע המודיעיני שיש בידי המשטרה, הפרקליטות ושירות בתי הסוהר, אודות המתח והתסיסה שנוצרו בעולם התחתון לאחר רצח שי שירזי. הבקשות נסמכות על מידעים מודיעיניים שהתקבלו ברשויות האכיפה, אודות כוונות פגיעה ונקמה מצד גורמים כאלה ואחרים בעקבות הרצח.
לוי המואשם ברצח של שי שירזי שוהה בכלא גלבוע כעצור עד תום ההליכים, וגם מאחר שהוא נשפט בתיק תעבורה לתקופה של 10 חודשי מאסר. זוהי כניסתו ה-15 במספר לכלא, אלא שהפעם הוא מוגדר כאסיר התראה ברמה הגבוהה ביותר. הוא מוחזק בהפרדה מנהלית מאז מעצרו בחודש מאי 2016. בבקשה שהגישה הפרקליטות להאריך את תנאי ההפרדה שלו בשישה חודשים נוספים נטען, כי "עמדת גורמי המודיעין של שב"ס היא שטיבה של העבירה בגינה נעצר האסיר יש בה כדי להחזיקו בהפרדה לצורך שמירה על שלומו ובטחונו. בנוסף, קיים מידע מודיעיני המאשש עמדה זו ומלמד על חשש לפגיעה גם באחרים".
![]() |
| שי וריקו שירזי (צילום ארכיון: חן גלילי למעריב) |
לא רק עמדת שב"ס גורסת כי יש להשאיר את לוי בהפרדה. גם המשטרה הצטרפה לבקשה זו, בשל מידעים מודיעיניים לפיהם ישנן כוונות פגיעה בלוי, והמצביעים על סכסוכים שיש לו עם גורמים בכירים בעולם התחתון. לפי המשטרה, "קיים מידע רב, הן של שב"ס והן של משטרת ישראל, המצביע על כוונות פגיעה באסיר". העילות לבקשת כפי שצוינו בבקשה: "מסוכנות גבוהה ביותר העולה מעבריינים אחרים המבקשים לפגוע בלוי", "מסוכנות גבוהה ביותר משילוב האסיר יחד עם שותפיו להמשך פעילות פלילית בין כותלי הכלא" ו"מניעת פגיעה ממשית במשמעת ובאורח חיים התקין בכלא".
חרף האיומים הרבים על חייו של לוי, ומאחר שמדובר באסיר מנוסה, הוא עצמו מתנגד להארכת תנאי מעצרו בהפרדה ובטוח ביכולת שלו להתמודד עם האיומים נגדו. משום כך הוא מבקש להיות נוכח בדיון בעניינו שצפוי להתקיים בבית המשפט. הדרישה הזו רק מחזקת את טיעוני שב"ס, שלוי עצמו גם מסוכן לסביבה כמי שמבקש לחזק את מעמדו בכלא לנוכח השנים הארוכות שעוד צפויות לו, ולפיכך צפויה סכנה ממנו לפגיעה באחרים שמצטיירים בעיניו כאויביו או כאלה המזוהים עם המנוח ואביו.
בדיון הוא יידרש להתמודד מול טענות שב"ס גם על כך שהיה מעורב בשני אירועי משמעת במהלך שהותו הקצרה בכלא עד כה. הראשון, בחודש יולי הוא התפרע בתאו. באירוע השני, מסוף חודש אוגוסט, נטען כי הוא ניסה להעביר שקית עם דיסקים וסיגריות לעבריין בכיר השפוט לתקופה ארוכה. בחוות הדעת צוין גם, כי קיימות 18 ידיעות מודיעיניות שהתקבלו במהלך מעצרו של לוי, המצביעות על מסוכנות כלפיו, וגם מצדו כלפי אחרים.
![]() |
| שלומי גלאם |
מצד שני
בתוך כך, וכמעט במקביל, הגישה הפרקליטות בקשה להאריך גם את החזקתו בהפרדה של שלומי גלאם, המרצה 49 חודשי מאסר בכלא איילון, על עבירה של חבלה חמורה בנסיבות מחמירות. זאת לאחר שהוא הורשע בדקירתו של העבריין שי עמרם.
גלאם, הנחשב לבכיר בארגון שירזי, ריצה בעבר את מאסרו בכלא רימונים, אולם כשבועיים לאחר רצח שי שירזי, הוא הועבר במפתיע לאגף הפרדה ארצית, בעקבות מידע מודיעיני שהתקבל. על רקע אותו מידע, נשללה ממנו הזכות לשיחות טלפון וביקורים למשך 30 יום.
באותה תקופה הוצרו צעדיהם מאחורי הסורגים של לא מעט אסירים המזוהים עם שירזי, והם נתונים בפיקוח מודיעיני קבוע עד היום.
הסמיכות שבין הגשות הבקשות בעניינם של לוי וגלאם מעניינת, מאחר שלפי הפרקליטות, גלאם "מוכר כמי שהיה שותפו ויד ימינו של שי שירזי, ומתוקף כך שמו נקשר לסכסוך עם חברי הארגונים היריבים. לאור מידע שהתקבל, ממנו עולה מסוכנות מן האסיר לאחרים, ולצורך מניעת פעילות פלילית ושמירה על שלום הציבור, הוחלט על החזקתו בהפרדה החל מה-19 במאי".
בחוות הדעת של שב"ס, שצורפה לבקשה, מצוין כי המידע המודיעיני שהתקבל בעניינו של גלאם קשור להלכי הרוח לאחר רצח שירזי, כמו גם לקשרים מסוימים בין עבריינים, והעברות מסרים ביניהם. "בעקבות אירוע פלילי שהתרחש ולאור מידע שהתקבל, המעלה מסוכנות לאחרים ומחשש להשלכות, נערכה הערכת מצב ובהתייעצות עם משטרת ישראל, הוחלט להמליץ על הצרת צעדיו וצמצום דרכי התקשורת העומדים לרשותו (של גלאם) על מנת לסכל, ככל הניתן, אפשרות לפגיעה בחיי אדם. במסגרת זו הומלץ על הכנסתו להפרדה, ועל הגבלתו בשיחות הטלפון והביקורים, כל זאת לצורך מניעת פעילות פלילית ושמירה על שלום הציבור".












