ראש מועצה אזורית חבל מודיעין שמעון סוסן, הנושא גם בתואר יו"ר עמית של קק"ל, נחקר ביום רביעי בלהב 433 בחשד להפרת אמונים.
סוסן, איש ליכוד במקור, נחקר על פנייה ובקשה שקיבל מח"כ דוד ביטן לסייע לחברו איש העסקים משה יוסף שנתקל בבעיה בירוקרטית של היתרים בקשר לבניית ביתו. הבית נמצא בשטח מועצה אחרת, אך ביטן ביקש מסוסן לפנות לגורמים שהוא מכיר באותה המועצה ולברר את הבעיה. יוסף הוא חבר אישי של ביטן ואיש המפתח בכל הקשור למכרז התשתיות במתחם אלף, שלפי המשטרה חוסאם ג'רושי הוא שותף סמוי בו.
סוסן אישר את טענת החוקרים, אך טען כי הוא אינו מכיר ממש את יוסף, והמעיט מחשיבות העניין. הוא אמר לחוקרים כי הוא מקבל עשרות פניות ביום כמו הפנייה שקיבל מביטן, "לעזור לחברים" ולברר נושאים שונים עם גורמים פוליטים או מקצועיים שהוא מכיר.
סוסן כתב אתמול בווטסאפ לחברי מועצת חבל מודיעין: "חברים יקרים, חשוב לי לעדכן אתכם כי התבקשתי על ידי המשטרה להגיע לחקירה ולענות לשאלות בנושא הקשור לחקירה שמנהלת המשטרה, אשר אין לה קשר כלל לחבל מודיעין. עניתי על השאלות ואני מקווה שסייעתי בכך למשטרה להגיע לחקר האמת. החקירה הייתה קצרה ומיד אחריה חזרתי לעיסוקיי הרגילים ואני מאמין שבכך הסתיים הנושא מבחינתי . אני רואה חשיבות גדולה שכל אזרח יסייע למשטרה ויענה באופן מלא ומדויק על כל שאלה שהוא נשאל וכך עשיתי".









