צריך פיס בחיים? תלוי את מי שואלים

שתף כתבה עם חברים

 סיפור על עובד ותיק בחברה לייצור מזון לבעלי חיים שהתמכר להימורים של מפעל הפיס וכעת נאשם בגניבת 1.3 מיליון שקל מכספי החברה

 himurim pays chanal 2
 הנאשם התמכר להימורי פיס (צילום להמחשה מתוך כתבה בערוץ 2)

פרקליטות מחוז חיפה הגישה (שלישי, 14.2) לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד יואל יצחק (63) ממושב אביטל, בו היא מייחסת לו הונאה של חברת "מילובר" בה עבד. יצחק מואשם בעבירות רבות של גניבה בידי עובד, רישום כוזב במסמכי תאגיד, מרמה ותחבולה והלבנת הון.

מחקירת המשטרה עולה, כי יצחק – אב לתשעה וסב לחמישה, הסתבך בפרשה על רקע התמכרותו להימורים של מפעל הפיס.

"מילובר", מקבוצת "מילואות", עוסקת ביצור ומכירת תערובות מזון לבעלי חיים. יצחק עבד בחברה במשך 18 שנים ותפקידו היה לגבות את תשלומי המכירות מהלקוחות, עבור תערובות המזון אותן רכשו. הלקוחות נהגו לשלם לו בכסף מזומן ובשיקים, והוא אף נהג לתת להם קבלות עבור אותו תשלום. אלא שלפי כתב האישום שהוגש באמצעות עו"ד חאלד חכרוש, יצחק נהג להעביר למילובר קבלות מזויפות, שונות מאלו שהועברו ללקוחות, המשקפות את התמורה ששולמה בשיקים בלבד.

הפרקליטות טוענת כי את מה ששולם במזומן – יצחק שלשל לכיסו. סך המעילה המיוחס לו בשנתיים וחצי שבין חודש פברואר 2013 ועד חודש אוקטובר 2015 –  למעלה מ-1.3 מיליון שקל.

החשד למעילה עלה בחברת מילובר עוד ב-2015, אך היא פנתה למשטרה רק חצי שנה אחר כך. קודם לכן היא שכרה את שירותיו של חוקר פרטי שתיעד חלק מהאירועים בהם יצחק הגיע לעסקי הימורים, כמו גם חלק ממעשי הגניבה המיוחסים לו בכתב האישום. לטענת הפרקליטות, יצחק הודה חלקית בגניבה בפני החוקר הפרטי.

מזה שנה שיצחק מובטל ומטופל בהתמכרותו להימורים, במסגרת עמותת "אפשר" – עמותה שבפרויקט משותף לה ולמפעל הפיס מייעצת ומסייעת למהמרים כפייתיים, בני משפחותיהם ואחרים שרוצים לעזור להם. עוד לפני כתב האישום שהוגש נגדו, החברה הגישה נגדו תביעה אזרחית. בין הצדדים מתקיים הליך גישור, במטרה שהכספים יושבו לחברה. מסמכים מהתביעה האזרחית שימשו גם את חוקרי המשטרה.

בכתב האישום נטען עוד, כי במטרה להסתיר ולהסוות את מקור הכסף, בכספי הגניבות רכש יצחק טפסי הימורים. כספי זכיות הוא נהג להפקיד במזומן או בשיקים של מפעל הפיס לחשבון הבנק הפרטי שלו, תוך שהצהיר בפני פקיד הבנק שמקורם בזכיית הימורים.

od hakrush 
 התובע, עו"ד חכרוש (צילום: יואב איתיאל)

ביום שישי כמעט ויצחק שוחרר למעצר בית, אחרי שעם תום החקירה והגשת הצהרת תובע לבית משפט השלום בחיפה, נעתר השופט אבישי קאופמן לסניגורים – עו"ד נחום מרדכי ועו"ד זיו אור. מפקד יחידת ההונאות, רפ"ק אלי סופר, הגיש ערר לבית המשפט המחוזי בעיר, שם הפך השופט אברהם אליקים את ההחלטה. עכשיו התובע, עו"ד חכרוש, מבקש מבית המשפט להורות על מעצרו של יצחק עד תום ההליכים. הוא גם ביקש  שבית המשפט יורה על חילוט נכסים שלו, על פי חוק איסור הלבנת הון.

מנגד, הסניגורים סבורים כי אין מדובר בתיק הלבנת הון. "לקח כספים ועשה סוג של תרגיל להרגיע את הלקוחות", אמרו, "הוציא קבלה ולאחר מכן רץ והימר על הכסף". הם גם עתרו שוב לשיחרורו, וטענו שמדובר באדם שהתמכר ומכיר בעובדה זו. הם ציינו כי הוא נטול עבר פלילי וכי "לא מדובר פה בפצצה מתקתקת, לא מדובר במישהו מתוחכם". התובע חכרוש, שאינו מסכים לקביעה זו, טען כי יצחק נהג למשל להפקיד צ'קים של לקוחות שחשבונם היה ביתרת חובה קטנה לחשבונם של כאלה בחובה גדולה, כדי שלא יגיעו למסגרת האשראי וכדי שבחברה "לא תידלק נורה אדומה".

השופט ארז פורת עוד ידון בבקשות הפרקליטות בחודש הבא. היום הוא הורה על הכנת תסקיר מבחן ובינתיים האריך את מעצרו של יצחק עד החלטה אחרת. בני משפחת יצחק שקיוו שישוחרר, התכנסו אמש (14.2) בלעדיו לטכס עצה. "זה באמת סיפור עצוב", אמר עו"ד מרדכי ל"פוסטה". "המשפחה מבקשת קצת אמפטיה ושיניחו להם".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *