פקחי מס ברחובות: עו"ד לא רשמה הכנסות של 125 אלף שקל

שתף כתבה עם חברים

אנשי יחידת ניהול ספרים ערכו מבצע ביקורת רישום הכנסות באיזור רחובות וראשון לציון. במסגרת המבצע התבצעו 209 ביקורות בעסקים ממגוון תחומים, וב-10 אחוז מהעסקים שנבדקו לא נרשמו הכנסות כדין.

בביקורת שנערכה אצל עורכת דין ברחובות נבדקו חשבונות הנאמנות ונמצא שהכנסות בסכום כולל של כ-125 אלף שקל לא נרשמו ולא הוצאו בגינן קבלות. עורכת הדין טענה: "רואת החשבון לא הסבירה לי שאני צריכה להוציא קבלות".

בביקורת שנערכה בגן ילדים גילו המבקרים כי במקום התקבלו צ'קים והפקדות בנק בסכום כולל של 112 אלף שקל שלא נרשמו בספרי העסק. בעל הגן הסביר: "מזה שנה וחצי אני לא מרגיש טוב ובגלל זה לא רשמתי".

בסוכנות ביטוח בראשון לציון גילו המבקרים אי רישום הכנסות שהתקבלו מחברות ביטוח בסכום כולל של כ– 110 אלף שקל. סוכן הביטוח הסביר: "אני מדווח למס הכנסה אחת לחודשיים ולכן אני מרכז את החשבוניות על כל החודשיים בחודש אחד". במשרד להנהלת חשבונות בקרית עקרון נבדקו דפי חשבון והעברות בנקאיות שהעלו כי הכנסות של כ-30 אלף שקל לא נרשמו בספרי העסק. בעלת המשרד טענה: "אבדוק שוב את הספרים".

המבצע נערך כחלק מפעילות נרחבת של רשות המסים כנגד מעלימי מס והון שחור ובמסגרת הנחיית מנהל הרשות, משה אשר, למשרדים האזוריים להגביר את פעילות האכיפה על ידי עריכת מבצעי שטח.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *