![]() |
שלושה תושבי טייבה, שהואשמו במקרי שוד קשים – שאחד מהם אף כלל חטיפה – שוחררו ממעצרם. שניים מהנאשמים הם מוחמד מסראווה (21) וחוסין בלעום (19). הנאשם השלישי – שמו אף הוא מוחמד מסראווה (22).
באחד מהתיקים מואשם הנאשם מסאראווה בן ה-21, יחד עם בלעום, בקשירת קשר לפשע, ניסיון שוד בחבורה, חטיפה ושוד בחבורה.
לפי כתב האישום, בלעום שהינו מכר של המתלוננת ובעלה הגרים בטירה, סיפר לחברו שיש ברשות הזוג סכום כסף גדול, והשניים סיכמו לשדוד אותם. נטען כי ב-21 בדצמבר הם הגיעו לבית המתלוננים וניסו לשדוד 400 אלף שקלים, אולם לא הצליחו, שבו כעבור יומיים רעולי פנים ובידם חפץ שנחזה להיות אקדח, פרצו לבית ואיימו על המתלוננת שיהרגו אותה ואת בנה הפעוט אם לא תמסור להם את הכסף.
לפי כתב האישום, כאשר ציינה המתלוננת כי אין בידיה את הכסף, החל מסארווה לדפוק על הקירות בכעס, ציין בפניה שהוא שייך למשפחת חרירי ואיים: "תוציאי את הכסף או שאני שורף את כל העולם". המתלוננת, כך נטען, נסעה יחד עם מסארווה לבנק על מנת למשוך 100 אלף שקלים, בעוד בלעום נותר עם הבן הקטן, עליו שמר כערבון.
בתיק אחר מיוחסת לשני הנאשמים בעלי אותו השם קשירת קשר לביצוע פשע – שוד בחבורה. לפי האישום, הם תכננו ובצעו בדצמבר 2014 שוד בקלנסואה. ב-7 בדצמבר, נטען, הגיע אחד מהם יחד עם אחר לבית, כיסו את פניהם והצטיידו באקדח, בעוד מסארווה בן ה-22 נותר ברכב. בבית שהו שתי קטינות, ולפי האישום בשלב מסוים אחד מהם ביקש עזרה מאחת הקטינות שסירבה ופרצה בבכי, והוא בתגובה איים עליה. כאשר המשיכה לסרב, כך נטען, הוא שב לחפש ולחטט בחדר בחיפוש אחר הכסף. לבסוף נמלטו השודדים עם 35 אלף שקל וחמישה צמידי זהב.
![]() |
![]() |
| עו"ד נעמה אלחדד | עו"ד רויטל סבג שקד |
עם הגשת כתב האישום ביקשה פרקליטות מחוז מרכז להאריך את מעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים. מסארווה בן ה-22 ובלעום שוחררו כבר בתנאים מגבילים, ואילו מעצרו של מסארווה השני הוארך עד החלטה אחרת. הסנגוריות שלו, עו"ד נעמה אלחדד ועו"ד רויטל סבג, דרשו לשחררו למרות התנגדות הפרקליטות.
שופטת בית המשפט המחוזי, מיכל ברק נבו, קבעה אמנם כי "מדובר בשני כתבי אישום חמורים עד מאוד, אשר המעשים המיוחסים במסגרתם גרמו לקורבנות לפגיעה קשה", אולם לבסוף נענתה לבקשת הסנגוריות ושחררה גם את מסארווה השני בתנאים מגבילים, תוך שהיא מתייחסת לקביעת שירות המבחן, לפיה כי חל שינוי מסוים אצל הנאשם בעקבות מעצרו.










