עם איזה תיק הילד שלך הולך לבית הספר?

שתף כתבה עם חברים

זו רק כותרת אחת מתוך אין ספור כרזות יצירתיות שהוצגו בתחרות פרסום בנושא אלימות, בריונות ופשיעה ברשת. באירוע השתתפו מפקד יחידת הסייבר המשטרתית והמפכ"ל דנינו, שהסביר מדוע היחידה תגדל: "היום כדי לשדוד בנק, לא צריך תת מקלע. מספיק שיושבים במקום רחוק עם כמה מחשבים"

craza1
אחת מהכרזות בתחרות (צילומי כרזות נוספות, למטה)

ארבע שנים בדיוק להתאבדותו של הנער דוד-אל מזרחי בן ה-15 וחצי, ששם קץ לחייו בעקבות מסכת התעללויות ברשת מצד חבריו לכיתה, התקיים אתמול (ראשון, 4.1) אירוע להגברת המודעות לאלימות ברשתות החברתיות. מפכ"ל המשטרה, רב ניצב יוחנן דנינו, מפקד יחידת הסייבר המשטרתית סנ"צ מאיר חיון ומנכ"ל המשרד לביטחון פנים רותם פלג, התארחו בתחרות עיצוב כרזות שיצרו תלמידי הקופרייטינג של "הבצפר" – בית הספר לפרסום בתל אביב, בנושא אלימות ברשת.

באירוע השתתפה גם לימור מזרחי, אימו של דוד-אל ז"ל מכפר אדומים, שפועלת ומרצה כדי למגר את תופעות הבריונות ברשת. "דוד-אל עבר מסע התנכלות יומיומי בבית הספר, והתכתובות שכתבו לו על הקיר בפייסבוק היו הקש האחרון שלא איפשרו לו להתאושש", סיפרה, "אם בעבר ילדים היו מוצאים בבית מקום מפלט, היום האלימות רודפת אותם עד לחדריהם".

danino limor mizrahi
המפכ"ל עם לימור מזרחי, אמו של דוד-אל ז"ל

בתחרות של תלמידי "הבצפר" הוצגו 30 כרזות פרסום נבחרות שתכליתן לעורר מודעות ולקרוא לשינוי חברתי שיצמצם את מימדי האלימות ברשת, ולפיקוח של הורים שיגנו על הילדים מלפגוע באחרים ולפגוע בעצמם. הכרזות שנבחרו במקומות הראשונים יוצגו בפריסה ארצית.

"אם בהתחלה לא ידענו להעריך את גודל האיום הזה, למדנו בשנים האחרונות שהאיום הוא לא פחות חמור ולא פחות מוחשי מהאלימות שאנו נתקלים בה ברחובות. מתברר שכדי להיות  קורבן אתה לא חייב לצאת מהבית", אמר המפכ"ל דנינו באירוע, "וזו לא רק אלימות ולא רק הסתה, זו פשיעה על כל סוגיה. היום כדי לשדוד בנק, אתה לא צריך לבוא עם תת מקלע. אתה יכול לשבת במקום רחוק מאוד, לעבוד עם כמה מחשבים ולהגיע לתוצאות הרבה יותר טובות ופחות מסוכנות, וזו הסיבה שהחלטנו לפני שנתיים להקים את יחידת הסייבר במשטרת ישראל, ובזמן קצר מאוד היחידה הזו עומדת על הרגליים, והיד עוד נטויה, אנו נרחיב את היחידה ונגדיל אותה".

"אתר הפייסבוק של המשטרה הוא כבר אוטוטו עם 300 אלף אוהדים", אמר דנינו, "מטרתו של האתר הזה, בשלב הראשון, היתה אינפורמטיבית, וגילינו שזה כלי גדול לסיוע. ניקח למשל את סוף השבוע האחרון, קיבלנו שלוש הודעות בדף מאנשים שונים על כוונה להתאבד. בשנה האחרונה היו עשרות מקרים דומים, שבהם שלחנו ניידת והצלנו חיים ממש בדקה ה-90. הרשת היא מקום שכולם חייבים להיות בו, ההורים, המחנכים וגם משטרת ישראל. כל אחד בתחומי אחריותו".

craza6
craza7
craza2
craza3
craza4
craza5
השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *