פרשת מרמת הקרקעות בצפון: פרקליטות מחוז צפון הגישה הבוקר לבית משפט השלום בנצרת כתב אישום נגד חמישה נאשמים, ביניהם שני עורכי דין, בגין זיוף מסמך בכוונה לקבל באמצעותו דבר בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזויף, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, ניסיון לקבל דבר במרמה בנסיבות מחמירות, שיבוש מהלכי משפט, הדחה בחקירה והפרת הוראה חוקית.
כתב האישום הוגש באמצעות עו"ד צביקה אברמוביץ. הנאשמים הם בני הזוג עימאד (36) וקיפאח (40) חלאילה מסכנין, אחיו של עימאד זיאד חלאילה (39) ושני עורכי הדין – גאנם אבו ריא (48) מסכנין ומג'יד חיג'אזי (38) מטמרה.
על פי עובדות כתב האישום, המתאר שלושה מקרים של הונאת קרקעות ושני מקרים נוספים של שיבוש והדחת עדים, הנאשמים פעלו במספר הזדמנויות לאיתור חלקות מקרקעין שבעליהן נפטרו זה מכבר, ובאמצעות זיוף מסמכים שונים השתלטו הנאשמים על חלקות אלו, שהועברו לבעלותם באמצעות רישומם בטאבו.
במקרה אחד עולה, כי לאחר שנודע ליורשי הקרקעות על מעשי הנאשמים, פנו חלק מהם ליורשים ודרשו מהם סכומי כסף תמורת הסרת הרישום שהושג במרמה. במקרה נוסף פנו הנאשמים לבית המשפט בבקשה להורות על העברת הבעלות על הקרקעות לרשותם על בסיס המסמכים המזויפים.
התיק נחקר על ידי מפלג ההונאה הצפוני, ומלבד כתב האישום הוגשה בקשה להארכת מעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם. הבקשה מסתמכת בין היתר על ראיות שונות, ובכלל זה עדויות יורשי הקרקעות באישומים השונים, שגילו במפתיע כי הבעלות על הקרקעות הועברה מהם וכי חתימתם זויפה. בנוסף, בבקשה מצוינות עדויות המתלוננים שהופתעו לגלות כי עו"ד חיג'אזי ייצג אותם בדיון בלא שמינו אותו ובלא שידעו על ההליך שנפתח, תוך זיוף חתימתם על יפוי כח.
ברשותם של הנאשמים נתפסו מסמכים מזויפים המוצגים אף הם כראיות במשפט, וכן גלופות חותמות מזויפות שנתפסו בידי חלק מהם. לטענת הפרקליטות, הנאשמים קושרים עצמם בחקירתם למרבית מהמיוחס להם, למרות שחלקם טוענים כי פעלו בתמימות ולחלופין תוך עצימת עיניים.
בדיון בבקשה להארכת מעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים, בפני השופטת עדי במביליה-אינשטיין, שוחררה קיפאח חלאילה, המיוצגת על ידי עו"ד עיסאם טנוס מהסנגוריה הציבורית, בתנאים מגבילים. הדיון בעניינם של היתר הנאשמים נדחה בחמישה ימים.
את עמאד חלאילה מייצג עו"ד מראד חמוד. את זיאד חלאילה מייצג עו"ד יוסף חזאם מהסנגוריה הציבורית. את גאנם אבו ריא מייצגים עוה"ד נביל דאהר ושאדי חסן. את מגיד חג'אזי מייצג עו"ד אפרים דמרי.









