עד שהמוות הפריד בינינו

שתף כתבה עם חברים

בעלת עסק לאספקת כח אדם, שהורשעה בשורה של עבירות מס, ערערה לבית המשפט המחוזי בטענה שבעלה האלים, שנפטר בינתיים, הוא שניהל את העסק אבל רשם אותו על שמה. שופטי המחוזי לא התרשמו ואפילו ציינו שהעונש, 16 חודשי מאסר , קל מדי

תושבת ג'סר אל-זרקא, שהורשעה בשורה של עבירות מס, תרצה 16 חודשי מאסר בפועל, לאחר שערעור שהגישה לבית המשפט המחוזי בחיפה נדחה בשבתו כבית משפט לערעורים פליליים. הנאשמת, סמירה אגבארייה, טענה בערעור כי בעלה שנפטר בינתיים, הוא שניהל בפועל את העסק וכפה עליה לרשום אותו על שמה, אבל הרכב של שלושה שופטים בראשות אב בית הדין השופט עודד גרשון, הטיל ספק בטענה זו ודחה את הערעור.

כתבי האישום נגד אגבארייה הוגשו על ידי רשות המסים במועדים שונים – הראשון בגין אי הגשת דוחות תקופתיים, השני בגין אי דיווח על מלוא העסקאות והשלישי בגין אי העברת ניכויים. הנאשמת הודתה בכתב האישום הראשון ומאוחר יותר ביקשה לחזור מהודאתה, בטענה כי העסק היה של בעלה, שהיה אלים כלפיה והכריח אותה לפתוח את העסק על שמה. בית משפט השלום בחדרה לא נעתר לבקשה ואגבארייה ביקשה לצרף את שני התיקים האחרים. לאחר שהורשעה בהם על פי הודאתה, נגזרו עליה 16 חודשי מאסר בפועל, שמונה חודשי מאסר על תנאי וקנס בסך 30 אלף שקל.

כאמור, הערעור שהגישה אגבארייה – בו טענה בין היתר כי היא שימשה בעסק "רק" עובדת ניקיון, נדחה. "בענייננו לא מתקיימות כל נסיבות מיוחדות המצדיקות היענות לבקשת המערערת לאפשר לה חזרה מהודאה. אדרבא, מכלול הנסיבות בענייננו מעורר ספק באשר לכנות הבקשה"", נקבע בהחלטת השופטים, שציינו כי אחרי פטירת הבעל ביקשה הנאשמת לצרף את התיקים הנוספים והודתה בהם. בהחלטה צוין גם כי "העונש שגזר בית משפט קמא על המערערת, לא זו בלבד שאין הוא חמור כלל ועיקר, אלא שהוא עונש קל באופן משמעותי לאור כמות העבירות, חומרתן, משכן והיקפן".

את המדינה ייצגו בערעור עו"ד יבגניה קומרניצקי מהמחלקה המשפטית מחוז צפון של רשות המסים, ועו"ד ירין שגב – נציגת הפרקליטות. את אגבארייה ייצג עו"ד יוסי שקד.

עפ"ג 35231-06-13

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *