נגמר הטיול

שתף כתבה עם חברים

בעליו של אופנוע הארלי דוידסון דיווח שהוציא אותו לטיול בארה"ב אבל כשחזר "שכח" להצהיר במכס על שדרוגים בשווי עשרות אלפי שקלים שביצע לאופנוע בחו"ל. התברר גם כי "שכח" לדווח גם על חלקי חילוף יקרים שהוחבאו בתחתית כפולה

harley davidson
האופנוע שנתפס. עלות בארץ: כ-150 אלף שקל

תושב הרצליה ששלח לחו"ל אופנוע הארלי דוידסון יוקרתי, כביכול למטרת טיול, הובא לחקירה במכס חיפה בחשד שהחזיר את האופנוע ארצה לאחר שעבר שיפוץ מאסיבי בשווי עשרות אלפי שקלים, מבלי להצהיר על כך למכס, ובנוסף הבריח חלקי חילוף יקרים במשלוח.

בשבוע שעבר סימנה מערכת ניהול הסיכונים של המכס הארגז בו אוחסן האופנוע – שכביכול הוחזר ארצה לאחר שבעליו רכב עליו במסגרת טיול בארה"ב, כבעל סממנים מחשידים. בעקבות כך, הופנה הארגז והאופנוע שבו – הארלי דוידסון משנת 2010, מדגם Road King Classic בנפח מנוע 1600 סמ"ק – לבדיקה יסודית.

בדיקת האופנוע, ששוויו בארץ כ-150 אלף שקל, העלתה כי הוא עבר בארצות הברית שידרוג מקיף של רוב המערכות המכניות, כולל החלפת המנוע, בעלות של עשרות אלפי שקלים – שדרוג המחויב בתשלום מס. בנוסף, בודקי מכס חיפה גילו, כי הארגז בו הובל האופנוע מכיל תחתית כפולה בה הוסלקו חלקי חילוף רבים הכוללים צמיגים, מערכות פליטה, רכיבים ממערכת ההילוכים ועוד. כמו כן, הוסלק בארגז גם המנוע המקורי לאחר שזה הוחלף במנוע חדש.

מרשות המסים נמסר כי הן על החלקים הנפרדים והן על השדרוג, הרוכש לא הצהיר, ובכך למעשה ניסה לחמוק מתשלום מס. הוא נלקח לחקירה ידי יס"מ חיפה והודה במרבית החשדות המיוחסים לו.

harley davidson2
הארגז הכיל תחתית כפולה
השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *