שופט בית המשפט המחוזי בחיפה, ארז פורת, הורה לשחרר בתנאים מגבילים את תושב הצפון (22), הנאשם יחד עם אחיו (23) בעבירות מין אלימות ואכזריות כלפי אחותם הקטינה (כיום בת 18), במהלך השנים 2009 ועד 2013.
האישום הראשון מתייחס לאח הבוגר יותר, ובו נטען כי בין השנים 2009-2013 הוא ביצע מעשים מגונים ומעשי סדום באחותו, ובהזמנויות שונות אף אנס אותה תוך כדי איומים כי יהרוג אותה במידה ותתנגד או תספר למישהו.
האישום השני מתייחס לאח הצעיר יותר, בו נטען כי אנס את אחותו במספר הזדמנויות וביצע בה מעשי סדום ומעשים מגונים, לעיתים תוך שהוא קושר את ידיה בחוט. כמו כן נטען כי ביצע כלפיה עבירות אלימות ובאחד המקרים אף השליך עליה מגהץ חם שגרם לה לכוויה.
במענה לבקשת הפרקליטות להאריך את מעצרם של האחים עד תום ההליכים, סנגורם של האחים, עו"ד משה אביטל, ביקש לשחררם בתנאים מגבילים שעיקרם מעצר בית. מספר דיונים התקיימו בנושא, במהלכם ביקש השופט פורת כי שירות המבחן יבדוק עם המתלוננת את עמדתה לגבי שחרור הנאשמים. מובן שהמתלוננת הביעה חשש גדול משחרורם של אחיה, והפרקליטות אף ציינה כי שחרור כזה יגרום לאחות לנזק נפשי.
|
| עו"ד משה אביטל |
אבל בדיון שהתקיים ב-10 בנובמבר טען עו"ד אביטל כי התיק לא עתיד להסתיים בקרוב, וכי הנאשמים שוהים במעצר כבר שלושה חודשים. מנגד, התובע, עו"ד רמי סלאמה, טען: "אי אפשר שלא לחזור לנקודת המוצא לעבירות החמורות המיוחסת להם – מעשים נתעבים ומזעזעים". בסיום הדיון הזה, השופט פורת הורה על הארכת מעצרו של האח הבוגר עד תום ההליכים. השופט פורת הורה לשירות המבחן לבדוק מפקחים שהוצעו כדי לפקח על האח הצעיר במידה וישוחרר בתנאים מגבילים. את מעצרו של האח הבוגר יותר הוא האריך עד תום ההליכים.
למרות טענות הפרקליטות, בדיון שהתקיים בסוף השבוע שעבר (17.11) תושאלו המפקחים הפוטנציאליים לגבי יכולותיהם לפקח על האח הצעיר. בסיום הדיון הורה השופט פורת לשחרר את האח הצעיר בתנאים מגבילים שעיקרם מעצר בית באיזוק אלקטרוני, בפיקוחם של שלושה מדודיו, ובכפוף לתנאים כספיים שונים.







