בית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיע את מנהל תיקי ההשקעות דב רוזמן (60) מהרצליה בעבירות של השפעה בדרכי תרמית על שערי מניות, עבירות דיווח לפי חוק ניירות ערך ועבירות של ניהול תיקי לקוחות ללא רישיון.
לפי כתב האישום המתוקן, בו הודה רוזמן במסגרת הסדר, הוא ביצע בחשבונות בהם שלט, ובין תיקי הלקוחות לחשבונותיו כ-1,500 עסקאות עצמיות ומתואמות במניות של חברות גרינסטון תעשיות, מולטימטריקס ופולאר תקשורת בהיקף של כ-2 מיליון שקל. בכך השפיע רוזמן בתרמית על שערי המניות. בנוסף, רוזמן הורשע כי למרות השעיית רישיון ניהול התיקים שלו, הוא ניהל השקעות עבור כ-30 לקוחות, ובמקביל כאמור סחר בחשבונותיו הפרטיים באותם ניירות ערך. הסדר הטיעון אינו כולל הסכמה על העונש.
![]() |
| עו"ד גיל עשת |
סנגורו של רוזמן, עו"ד ד"ר גיל עשת מסר: "דב רוזמן פעל לכל אורך השנים כשטובת הלקוחות לנגד עיניו. כך גם פעל במקרה זה בו כשל, למרבה הצער, מתוך רצון לשמור על ערכן של השקעת לקוחותיו, אותם העביר לניהול רמבם שביט (מחברת רמבם שוקי הון – ז"ק), אך נותר מעורב בניהול חלק מהתיקים ועל כך הוא נותן את הדין. המעשים בוצעו על רקע משבר 2008 בשוק ההון ובנסיבות המצדיקות התחשבות והקלה כפי שנציג לבית המשפט בשלב המתאים".
יש לציין כי שביט הורשע בשלב מוקדם יותר בסיוע לניהול תיקים ללא רשיון בלבד, ונדון לחודשיים מאסר בעבודות שירות וקנס.
התיק מנוהל על ידי עו"ד יעל ענתות ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה).










