|
| עיריית אשדוד |
מנהלת אגף האירועים בעיריית אשדוד, הדוד שלה שהוא הבעלים של בית דפוס בעיר, וקניין המועצה האזורית גן יבנה, הודו במסגרת עסקת טיעון בהפרת אמונים, מרמה ועבירות נוספות.
מכתבי אישום שהגישה פרקליטות מחוז דרום עולה, כי מאיר אזולאי – בעל בית הדפוס "מישל שלטים" באשדוד – זייף הצעות מחיר שהגישו כביכול בעלי עסקים מתחרים במכרזים שקיימו עיריית אשדוד ומועצת גן יבנה. הוא עשה זאת בידיעת אחייניתו, מנהלת האירועים בעירייה איריס נפתלי, ובידיעת ידידו – קניין המועצה גן יבנה יהודה לוי – כדי לקיים מראית עין ולזייף הליכי מכרזים. כך, הצעתו –האמיתית היחידה שנדונה – “זכתה" בהיותה "הנמוכה ביותר".
אזולאי זכה בין היתר בעבודות שילוט ופרסום שהוציאה עיריית אשדוד במסגרת הקמפיין של "מטה המאבק להקמת בית חולים באשדוד". במסגרת עבודתה בעירייה, ריכזה אחייניתו של אזולאי, נפתלי, את הזמנות הקמפיין הזה. בכמה הזדמנויות היא פנתה אל דודה וזה הכין הצעות מחיר שונות, אחת בשם בית העסק שלו ושתיים אחרות, גבוהות יותר, "בשם" עסקים מתחרים, על דפי הלוגו שלהם וללא ידיעתם. בוועדת המכרזים שהתקיימה בעירייה, נפתלי לא גילתה לחברי הוועדה כי אזולאי הוא דודה, והצעתו זכתה.
גם במועצה האזורית גן יבנה זכה אזולאי בלא מעט מכרזים בשיטה דומה. לוי, ששימש קניין המועצה והכיר את אזולאי, פנה בהזדמנויות רבות רק אליו לצורך קבלת הצעות מחיר לעבודות פרסום שונות. אזולאי הכין מספר הצעות הנחזות להיות ככאלו שהוגשו על ידי ספקים שונים, וכבעל ההצעה הנמוכה ביותר הוא שוב זכה במכרזים וקיבל מהמועצה עשרות אלפי שקלים.
כתבי האישום, שהוגשו באמצעות עו"ד ווליד אלבז לבית משפט השלום בבאר שבע, נערכו כאמור במסגרת הסדרי טיעון. אזולאי יודה ויורשע בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והצדדים יטענו לעונש של עבודות שירות וקנס. נפתלי תורשע בארבע עבירות של הפרת אמונים והצדדים יטענו במשותף להשתת עונש מאסר על תנאי וקנס בסך 20 אלף שקלים. לוי יורשע בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים והצדדים יטענו לעונש של ארבעה וחמי חודשים שירוצו בעבודות שירות וקנס.









