צו הגנה נגד פיטורי עובד עירייה שסייע למשטרה

שתף כתבה עם חברים

אלי ביטון המשמש כמנהל הארכיב והשוק העירוני בקרית מלאכי סייע למשטרה לחקור חשדות נגד בכירי העירייה בקדנציה שעברה. המבקר ציין כי נמצא קשר סיבתי בין התרעותיו על מעשי שחיתות לבין ההחלטה לפטרו

mevaker hamedina yosef shapira
 יוסף שפירא

מבקר המדינה יוסף שפירא הוציא צו הגנה זמני נגד פיטוריו של אלי ביטון, עובד עיריית קרית מלאכי, המשמש כמנהל הארכיב ומנהל השוק העירוני, עד לקיום דיון בינו לבין העירייה. לטענת ביטון, פיטוריו באו לאחר שסייע למשטרה בחקירת חשדות לעבירות פליליות חמורות נגד ראש העירייה הקודם ובכיריה, וכן בשל התרעותיו על הענקת תנאי שכר מפליגים לאימו של מנהל אגף בעירייה.

בפנייתו לנציב תלונות הציבור טען בא כוחו של ביטון, עו"ד דב ארבל, כי הכוונה לפטר את מרשו היא "שיאה של מסכת התנכלויות שבאה לידי ביטוי בקיצוצי שכר, הורדה בדרגה ועוד", ועל כן התבקשה הוצאת צו ההגנה. בהתאם, לאחר שערכה לביטון שימוע והחליטה לפטרו,  הודיעה העירייה לנציב על החלטתה על מנת שיבחן את היתכנותו של הצו.

מבירור ראשוני שערך המבקר עלה, כי העירייה הכינה תוכנית הבראה שכללה ביטול של כמה משרות – כולל אלו של ביטון. אלא שמאידך, הכללתו ברשימת המפוטרים נעשתה לאחר התרעותיו, מה גם שבניגוד לעובד אחר שמשרתו בוטלה, בעירייה לא הציעו לביטון משרה חלופית.

בנסיבות אלה, קבע שפירא כי "נמצא קשר סיבתי מתקבל על הדעת בין התרעות המתלונן על מעשי שחיתות בעירייה, לבין החלטתה לפטרו". לפיכך, מבלי "להביע עמדה בשאלת צדקתה או אי-צדקתה של התלונה", הוציא המבקר צו זמני לפיו "עיריית קרית מלאכי לא תפטר את ביטון ולא תפגע בתפקידיו, במעמדו, בסמכויותיו ובזכויותיו".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *