לזכרם של 141 חללי שב"ס

שתף כתבה עם חברים

בבתי הסוהר ייערכו הערב ומחר טקסי זיכרון. נציב שב"ס: "נמשיך באמונה גדולה"

izkor330

ערב יום הזיכרון מתייחד שירות בתי הסוהר עם זכרם של 141 חללי הארגון שנפלו עקב ובמהלך שירותם, ביניהם 37 חללי אסון הכרמל, חללי מרד כלא שאטה, סוהרים ומפקדים בכירים שנרצחו על רקע תפקידם.

בבתי הסוהר הפליליים יערכו הערב ומחר טקסי זיכרון לחללי מערכות ישראל, בהשתתפות אנשי סגל ואסירים. בפקודת היום שהפיץ נציב שב״ס רב גונדר אהרון פרנקו נכתב: ״לאורם של הערכים בשמם מסרו חללי שב״ס את נפשם, נמשיך באמונה גדולה לבצע את תפקידנו לעיצובה של חברה מתוקנת ודמוקרטית ולשמירה על בטחון מדינת ישראל״.

עיטורי המופת ללוחמים של יחידת נחשון

iturey mofet lohamey nahshon
השר אהרונוביץ' ונציב שב"ס עם צוות הלוחמים

לקראת יום העצמאות העניקו השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' ונציב שב״ס, רב גונדר אהרון פרנקו, את עיטורי המופת והשירות לצוות לוחמי נחשון שנטרלו את המחבל בפיגוע שאירע באוטובוס בתל אביב ב-21 לינואר השנה.

כזכור, הקצין וחמישה לוחמים שהיו בדרכם לבית המשפט, זיהו את האוטובוס נוסע בצורה מחשידה, פרקו מרכבם ורדפו אחרי המחבל שדקר את הנוסעים והנהג. הצוות, בפיקודו של מישר בני בוטראשווילי, ירה לעבר רגליו של המחבל, אזק אותו ומנע פגיעה באזרחים נוספים.

במהלך הטקס אמר רב גונדר פרנקו: ״מדינה שלמה הריעה לאנשים שהצילו חיים והיום אנו מבקשים להפוך את המעשה לאות ומופת. הלוחמים מקבלים היום את העיטור בזכות מעשה יוצא דופן, אף שנעשה שלא במסגרת תפקידם. ראוי שהלוחמים בהתנהלותם יהפכו לדוגמא עבור כולנו, סוהרים ואזרחים״.

השר אהרונוביץ׳ שיבח בדבריו את תפקוד הצוות ואמר: ״פעלתם כמצופה מלוחמים אמיתיים, בקור רוח ובנחישות נטרלתם את האיום, הצלתם חיים ומילאתם אותנו בגאווה״.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *