כתב אישום: ניסו להבריח לכלא טלפונים סלולאריים בתוך קרטונים של מיץ

שתף כתבה עם חברים

הנאשמים הם אסיר ביטחוני וחברו שהשתחרר מאותו אגף בכלא נפחא לפני מספר חודשים. הופללו על ידי סוהרת שדיווחה לממונים עליה על הצעות השוחד שקיבלה

samim bamitz2 
 הטלפונים והאביזרים שנתפסו בתוך קרטוני המיץ

פרקליטות מחוז דרום הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד שני נאשמים: אסיר המרצה עונש מאסר ממושך בגין עבירות שביצע נגד בטחון המדינה, ותושב ירושלים שסיים לפני מספר חודשים לרצות את עונשו באותו אגף. השניים מואשמים כי ניסו להבריח לכלא מכשירי טלפון סלולאריים וציוד נלווה באמצעות סוהרת, בתוך שני קרטונים של מיץ "פריגת" (לכתבה הראשונה על חשיפת הפרשה – לחצו כאן).

כתב האישום, שנולד הודות לחקירת ימ"ר נגב, מייחס לנאשמים ביצוע עבירות של קשירת קשר לפשע, עבירות רבות של הצעת שוחד, מתן שוחד ועוד. על פי עובדות כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד אלכס דרנבוים מפרקליטות מחוז דרום, האסיר עמאר עאבד המשתייך לג'יהאד האיסלאמי ומרצה עונש מאסר של 17 שנים באגף הביטחוני בכלא "נפחא" – בגין ביצוע עבירות נגד ביטחון המדינה –הציע במספר הזדמנויות שוחד לסוהרת שעבדה באגף, כדי שתכניס עבורו לאגף טלפונים סלולאריים. האסיר הציע לסוהרת כל פעם סכומים בסך עשרות אלפי שקלים ופעם אחת אף אמר לה כי תוכל להרוויח סכום של חצי מיליון שקלים תמורת ההברחה של הטלפונים. הסוהרת סירבה, דיווחה לממונים עליה ובהנחייתם הודיעה לאסיר שהיא חוששת, אך האסיר אמר לה שאם תיתפס, תאמר כי חטפו אותה יום לפני כן ואיימו עליה.

ביום ביקורים באגף, כאשר אביו של עאבד ביקר אותו בכלא, הוא מסר מטעמו של הנאשם לסוהרת סך של 20 אלף שקלים. מיד לאחר מכן, כך עולה מכתב האישום, פנה עאבד לנאשם השני בפרשה, רמי חלאבי, שהשתחרר כאמור לפני מספר חודשים מאותו אגף. עאבד פנה שוב לסוהרת, שבהנחיית הממונים דרשה מעאבד להכין עבורה את מה שהוא מבקש להבריח, ולהעביר זאת אליה מחוץ לכלא. עאבד יצר קשר עם הסוהרת מטלפון סלולארי שהחזיק בכלא – כמובן בניגוד לנהלים ולמרות האיסור בחוק – וסיכם איתה כי חלאבי יעביר לה קרטוני מיץ כשבתוכם טלפונים וציוד נלווה, אותם תחדיר לו לכלא. כמו כן הוא הבטיח להעביר לה סכומי כסף נוספים.

ב-17 ביוני, בהתאם לתכנון ובמסגרת הקשר, הגיעו חלאבי ואדם נוסף שהסיע אותו לתחנת דלק "פז" בכניסה לאשקלון, שם מסר לסוהרת שקית שהכילה שני קרטונים של מיץ ובתוכם 12 טלפונים סלולאריים, אוזניות, כרטיסי זיכרון ועוד.

הפרקליטות הגישה לבית המשפט גם בקשה להארכת מעצרם של השניים עד תום ההליכים. בבקשה נכתב בין היתר: "בשנים האחרונות, אנו עדים לניסיונות חוזרים ונשנים של הכנסת טלפונים סלולאריים לאסירים ביטחוניים בבתי הכלא במדינת ישראל. השימוש בטלפונים המוברחים בסיוע אסירים ואף סוהרים, באמצעים שונים ורבים לבתי הכלא, נעשה בידי האסירים הביטחוניים למטרות שונות, ביניהן מגעים של האסירים הביטחוניים עם ארגוני הטרור ברצועת עזה ובגדה. מעשיהם של המשיבים הם חלק משרשרת הברחת טלפונים המהווה סיכון לביטחון מדינת ישראל, שאותו יש למנוע, ורק בדרך של מעצר ממש, ניתן למנוע את המשך ביצוע המעשים".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *