|
| החשוד המרכזי, יניב נחמן |
יניב נחמן (38) הוא החשוד המרכזי בפרשת "הטיפה המרה", אותה ניתן גם לכנות פרשת "סם האונס". שופט בית משפט השלום בתל אביב, שמואל מלמד, הסיר את צו איסור הפרסום על שמו של נחמן, לאחר שמאז פרסום הפרשה הותר לפרסם רק את שמו. מלבד נחמן נעצרו בפרשה שני חשודים נוספים, חבריו של נחמן.
לפי החשד, נחמן נהג להכיר נשים באתרי אינטרנט, להיפגש עמן ו"להחליק" לכוסן סם המכונה "סם האונס", שגרם להן לכאורה לערפול חושים. לאחר מכן, כך על פי החשד, קיים עמן יחסי מין ללא הסכמה. על פי החשד, נחמן נהג לצלם את המעשים, ולאחר מכן להפיץ את הסרטונים ברשתות ה'וואטסאפ'. הוא נעצר לאחר שנפגש בדירתו עם שוטרת סמויה, שצילמה אותו מחדיר לכוס המשקה שלה את הסם.
בדיון בפני השופט מלמד ציינה נציגת המשטרה, רונה מורד פינגל, את דבר מעצרם של שני החשודים הנוספים, בעוד שסנגוריו של נחמן, עו"ד אריה שרעבי ועו"ד נס בן נתן, ביקשו להורות על שחרורו המיידי, בנימוק כי אין שום ראיה המוכיחה שהשתמש בסם כלשהו. "מספר נשים אומרות שהן שתו ואין ספק שהיה אלכוהול", טען עו"ד בן נתן בדיון, "באה אישה ואומרת אני לא זוכרת מה היה. יש הודעה של אחת ששואלת אותו מה היה אתמול והוא אומר שמתי לך משהו במשקה וזה היה בצחוק". עו"ד שרעבי הדגיש כי עדיין אין שום הוכחה לכך שמדובר בסם האונש או אף בסם כלשהו.
בהחלטתו ציין השופט כי "התנהלותו של החשוד הינה חמורה ביותר ויש בה לפגוע במספר רב של נשים כתוצאה מהתנהלותו המינית" והאריך את מעצרו בארבעה ימים נוספים.
לכתבה קודמת ועדכונים מוקדמים מהפרשה – לחצו כאן.
![]() |
| עו"ד אריה שרעבי |
עדכון (30.6): שוחררו שני החשודים האחרים
שני החשודים הנוספים בפרשה שוחררו היום (30.6) בתנאים מגבילים, לאחר שככל הנראה המשטרה לא מצאה ראיות נגדם. בדיון שבו איש השופט שמואל מלמד את שחרורו של אחד מהם, איש הייטק שנעצר בפרשה בחשד לביצוע עבירות יחד עם החשוד המרכזי, יניב נחמן, טען סנגורו של איש ההייטק, עו"ד דן באומן: "החשוד היה צריך להשתחרר בתחנת המשטרה עם התנצלות, שכן לא נמצא דבר נגדו".החשוד שוחרר על ידי השופט שמואל מלמד בתנאים כספיים ללא מעצר בית.
בדיון נוסף לגבי החשוד השני, תקף סנגורו, עו"ד בטו כרמל, את המשטרה: "האיש הזה התבזה ברבים ותמונות שלו הופצו. הם באים היום ומבקשים ימים למעצר בית כי הם רוצים לרדת מהעץ". השופט נענה לבקשתו של עו"ד כרמל, ובניגוד לבקשת המשטרה, שחרר את החשוד בתנאים כספיים מגבילים.
עו״ד דן באומן, שייצג את אחד החשודים מטעם הסניגוריה הציבורית, מסר בתגובה: ״טענתי מהרגע הראשון לחפותו המוחלטת של מרשי. יש להצטער שחשוד שהחשד כנגדו היה קלוש והופרך במהירות, ייאלץ להתמודד עם ההשלכות הקשות של ההחלטה להסיר את צו איסור הפרסום על שמו״.
עדכון (8.7)
בית משפט השלום בתל אביב האריך בשישה ימים נוספים את מעצרו של נחמן.








