![]() |
| אילוסטרציה: FREEPIK |
אייל כהן (47) מטירת הכרמל, שנעצר לפני 35 יום בחשד לניסיון רצח של חברו הוותיק, שוחרר ממעצרו על ידי המשטרה.
כהן, המוכר היטב למשטרה, הסגיר את עצמו למשטרה ב-27 בדצמבר אשתקד, לאחר שהיה דרוש לחקירה על ניסיון רצח של חברו; ב-6 בדצמבר פגעו תשע יריות בחבר, שנפצע באורח קשה והיה מאושפז תקופה ארוכה. לפי החשד, הרקע לניסיון רצח היה ויכוח על רקע רומנטי.
במשך כל ימי המעצר, כהן הכחיש את המיוחס לו מכל וכל. בשלב מסוים הכניסו חוקרי המשטרה מדובב לתאו, ועל פי הדיונים להארכת מעצרו, כהן מסר למדובב פרטים מוכמנים לגבי נסיבות פציעתו של הקורבן. ואולם, הסנגורית של כהן, עו"ד שני דרי, טענה בבית המשפט כי לא מדובר בפרטים מוכמנים, אלא פרטים שכהן שמע מהסובבים אותו לפני שהסגיר את עצמו. כאשר הטיחו החוקרים בפניו את הפרטים שסיפר למדובב, כהן שמר על זכות השתיקה.
במהלך ימי מעצרו של כהן, החוקרים בחנו גם את צילומי מצלמות האבטחה בזירת הירי וגבו עדות מידידה משותפת של הקורבן והחשוד. לפי החשד, ויכוח לגבי אותה ידידה היווה את המניע לניסיון הרצח. נציג המשטרה שלל בדיון בבית המשפט כי המניע לניסיון הרצח הוא סכסוכים אחרים של הקורבן: "אכן לקורבן יש סכסוכים, אבל באירוע הזה יש עילה שהוכחה על ידי המשטרה, בגלל שהקורבן והחשוד חמדו על אותה בחורה, והדבר הוכח מעבר לכל חשד סביר. החשוד מתגאה שהחיסול של הקורבן יהיה במידה והוא יתקל בו שוב".
החוקרים ביצעו גם עימותים בין העדה המרכזית, הידידה המשותפת, לבין כהן, וכן עימות בינו לבין הקורבן. בנוסף, בני משפחתו של כהן נחקרו אף הם, ומכשיר הטלפון שלו נלקח לבדיקה. המשטרה אף חשדה בשלב כלשהו, כי הוא הגיע, בטרם הסגיר את עצמו, אל בית החולים ואיים על הקורבן. אלא שלבקשת עו"ד דרי, החוקרים בדקו את מצלמות האבטחה בבית החולים ולא נמצא אישוש לטענה זו.
על רקע החשדות, מעצרו של כהן הוארך שוב ושוב, והיועץ המשפטי לממשלה אף אישר לבקש את הארכת מעצרו מעבר ל-30 ימי מעצר אותם מאפשר החוק. כל העת לווה התיק על ידי הפרקליטות.
![]() |
![]() |
| עו"ד שני דרי | עו"ד יובל זמר |
לקראת הדיון האחרון, לצוות ההגנה הצטרף עו"ד יובל זמר. באותו דיון הסכימה המשטרה לשחרר את כהן בתנאים מגבילים. בהתאם להסכמה בין הצדדים, השופטת נסרין עדוי הורתה על שחרורו תוך הרחקה מטירת הכרמל למשך 40 יום.
עו"ד דרי מסרה בתגובה: "לזכותה של היחידה החוקרת יש מקום לציין את העבודה המאוד יסודית שנעשתה בתיק הזה, אך ללקוח שלי אין קשר למקרה שיוחס לו. לא כל ויכוח בין חברים עולה לכדי מניע בתיק של ניסיון רצח. גם היחידה החוקרת סברה בסופו של דבר שמרשי אינו היורה. לאחר מעצר ממושך ומאות פעולות חקירה, גם היחידה החוקרת הבינה שלמרשי אין קשר לירי. השניים נפגשו לאחר אותו ויכוח ועד לרגע זה הם נשארו חברים ואנחנו שולחים איחולי החלמה לקורבן".












