טבריה: שלושה חרדים חשודים בעבירות מין בקטינים ובגירים

שתף כתבה עם חברים

נעצרו בחשד שביצעו עבירות מין בקטינים ובבגירים לאורך שנים, בין היתר גם בבתי כנסת ובמקומות ציבוריים

avaryaney min tverya
החשודים, מימין לשמאל: שמעון שורקי, עדי דהרי ושלמה אוחנה

המשטרה עצרה שלושה חרדים מטבריה בחשד שביצעו עבירות מין בקטינים ובבגירים. השלושה הם שלמה אוחנה (47), שמעון שורקי (42) ועדי סעדיה דהרי (42).

במשטרה אומרים כי במסגרת חקירה סמויה שהתנהלה במשטרת טבריה בשבועות האחרונים בחשד, התברר שהחשודים ביצעו מעשים מגונים ומעשה סדום במספר קטינים ובגירים. עוד עולה החשד, כי בחלק מהקורבנות העבירות בוצעו לאורך שנים.

החשודים, שמשתייכים לאחת מהקהילות החרדיות בעיר, נהגו על פי החשד לבצע את זממם בבתים, בבתי כנסת ובמקומות ציבוריים שונים. אתמול (רביעי, 20.12), עם מעבר החקירה לשלב הגלוי, עצרו השוטרים את החשודים.

השלושה, המיוצגים על ידי עורכי הדין לימור אזולאי ולירון מלכה, הובאו לחקירה ובסיומה נעצרו. היום הביאה אותם המשטרה לבית משפט השלום בטבריה, שם ביקשה להאריך את מעצרם בשבעה ימים. בית המשפט נעתר לבקשת היחידה החוקרת והתיר את פרסום שמם ותמונתם של החשודים. המטרה: פרסום זהותם עשוי לסייע באיתור קטינים ובגירים נוספים שאולי נפלו קורבן למעשיהם בשנים האחרונות.

בדיון להארכת מעצרם של החשודים עלה, כי חלק מהעבירות בוצעו לפני מספר רב של שנים. כך למשל, נער בן 16 העיד כי המעשים בוצעו כאשר היה בכיתה א'. מקרים אחרים בוצעו לכאורה לפני  ארבע וחמש שנים.

בתום הדיונים, השופט יריב נבון האריך את מעצרו של אוחנה עד 28 בדצמבר ואת מעצרם של שורקי ודהיר עד 25 בדצמבר. 

מהמשטרה נמסר כי "כל היודע דבר על מקרים נוספים או יכול לסייע במידע נוסף מתבקש לדווח לתחנת טבריה בטלפון 046728444 או למוקדי 100 ברחבי הארץ". 

עו"ד מלכה שמייצגת מטעם הסנגוריה הציבורית את דהרי ושורקי, מסרה בתגובה: "החשודים הינם אנשים נורמטיביים ובעלי משפחות. המדובר בטענות על מעשים לכאוריים, שנעשו לפני שנים רבות ולא היה מקום כלל לעוצרם".

עדכון (3.1.17)

לבית המשפט המחוזי בנצרת הוגש (2.1) כתב אישום נגד שמעון שורקי (43), בגין ביצוע שורה של מעשים מגונים בשלושה קטינים, שניים מהם אחים.

לפי כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד צאלה פרייברג-שנער מהפרקליטות, בין 2008 ל-2014 ביצע שורקי עבירות רבות של מעשים מגונים בשלושה, בהיותם מתחת לגיל 14 ו-16, לאחר שניצל את האמון שנתנו בו בזכות היכרות מוקדמות איתו.

מתברר כי בין משפחת האחים לנאשם ומשפחתו שררה חברות קרובה, אותה ניצל שורק כדי להזמין את הקטינים לביתו, לכאורה כדי לשחק עם ילדיו, אבל למעשה נהג לצפות איתם בסרטים בעלי תוכן מיני. כמו כן, נהג לבקר בביתם, ושם לבצע בהם לכאורה את המעשים. גם לגבי הקטין השלישי, אותו הכיר ממקום עבודתו, נטען כי הנאשם ביצע מעשים מגונים.

עו"ד פרייברג-שנער ביקשה לעצור את הנאשם עד תום ההליכים נגדו, מאחר שמעבר לעדויות הקטינים, הנאשם הודה בחלק מהעובדות. כמו כן, לטענת הפרקליטות קיים חשש לשיבוש הליכי משפט.

לגבי שני החשודים הנוספים שנעצרו בגין מעשים דומים,  כנגד שלמה אוחנה יוגש השבוע גם כן כתב אישום. לעומת זאת, החשוד עדי דהרי שוחרר בתנאים מגבילים וחומר החקירה לגביו הועבר לעיון הפרקליטות שתחליט בהמשך אם להגיש נגדו כתב אישום בהמשך שלא תוך כדי מעצר ימים.  

עו"ד לירון מלכה, המייצגת את דהרי, מסרה: "מרשי שוחרר ממעצרו. מלכתחילה טענתי שמדובר במעצר מיותר וככל הנראה שמו שורבב במסגרת פרשה אחרת. מעצרו לא נבע מראיות שנאספו כנגדו והיחידה החוקרת סברה כי בעזרת המעצ ר ופרסום שמו- יצליחו לגייס מתלוננים בעניינו אולם התבדתה. מניסיוני וככל הנראה- התיק שנפתח כנגדו יסגר". 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *