חצרוני: לא קרימינל

שתף כתבה עם חברים

אחרי הסערה שעורר הפרופסור ודבריו נגד ה"מרוקאים" והמשטרה, פנה עורך דינו אייל בסרגליק במכתב אל מפכ"ל המשטרה שהורה לפתוח בחקירה נגדו, ומבהיר: "התבטאויותיו של חצרוני קיצוניות ומקוממות, אך אין בהן עבירה פלילית של הסתה לגזענות או העלבת עובד ציבור"

hatzroni amir
מה היסודות הנפשיים. פרופ' אמיר חצרוני

עורך דינו של אמיר חצרוני, הפרופסור הכי מושמץ בישראל אשר השמיע התבטאויות קיצוניות נגד מזרחיים ושאר אנשים פשוטים, פנה למפכ"ל המשטרה יוחנן דנינו בבקשה שלא להעמיד לדין את פרופ' חצרוני.

במכתב שכתב עו"ד אייל בסרגליק נאמר, כי "התבטאויותיו של חצרוני מקוממות, מעצבנות ויתכן שאף מעוררות סלידה, אולם אין כל ספק כי הן אינן מהוות עבירה פלילית". לדברי עו"ד בסרגליק, בדבריו של חצרוני, המקוממים גם אותו אישית כדור שלישי לניצולי שואה ואדם מאמין המייצג מגזרים שונים לא מתקיימים, "לא היסוד העובדתי ולא היסוד הנפשי בעבירה של הסתה לגזענות, ולא יסוד נפשי או עובדתי בעבירה של העלבת עובד ציבור".

בתוכנית הבוקר בערוץ 2 לפני כמה ימים אמר חצרוני לאשת התקשורת אמירה בוזגלו: "אני חושב ששום דבר רע לא היה קורה לו ההורים שלך היו נשארים במרוקו ונרקבים שם". אחרי שהמפכ"ל דנינו הודיע כי המשטרה תפתח בחקירה נגדו, כתב חצרוני בפייסבוק כי "מפכ"ל המשטרה שבשגרה מנהל מאורת עברייני מין עתירי פלאפלים עם פנסיה תקציבית, מבקש לשבור את השגרה עם חקירה פלילית נגד פרופסור בגלל שהפרופסור מתנגד לחוק השבות".

לדברי עו"ד בסרגליק, "למרשנו לא היתה כוונה להסית נגד עדה זו או אחרת. התייחסותו ליוצאי מרוקו היתה רק בשל העובדה שהוריה של הגב' בוזגלו הם יוצאי מרוקו. באותה מידה היו יכולים הוריה להיות יוצאי כל מדינה אחרת". לדבריו, האמירה הושמעה לאחר שבוזגלו הטיחה בחצרוני כי הוא "גזען פשיסט ועלוב נפש" ואמרה ש"אין הבדל בינו לבין היטלר".

od besrglick eyal
שואה. עו"ד אייל בסרגליק

עורך הדין מציין כי דברי התגובה של מרשו לא כוונו נגד מגזר מסוים, ועמדתו של חצרוני כי יש לבטל את חוק השבות ולבסס את מדיניות ההגירה על תרומה למדינה ולא על מוצא, היא עמדה החוסה תחת חופש הביטוי, גם אם אינה עולה בקנה אחד עם הקונצנזוס הציבורי.

בנוגע לדברים שנכתבו כלפי המשטרה, הבהיר עורך דינו של חצרוני כי "מרשנו לא חשב או חשד לרגע שאמירותיו עלולות להעליב או לפגוע במפכ"ל. מרשנו הביע ביקורת נגד החלטתו של המפכ"ל לבחון את התבטאויותיו, כחריג שבחריג, ותו לא. התבטאות שגויה או פזיזה, רגעית, גם כשהיא מקוממת, אינה עבירה פלילית ולא מהווה כל הצדקה או בסיס לפתיחה בחקירה פלילית. הבעת דעה פוליטית חריגה ואפילו שטותית, אינה מהווה עבירה פלילית או דורשת בדיקה חריגה ביותר, כפי שהורה המפכ"ל".

עו"ד בסרגליק המייצג את חצרוני עם עו"ד רות חדד ישעיהו ממשרדו, מציין כי הפרופסור בן ה-47, חוקר תקשורת מאוניברסיטת אריאל, ידוע בהשקפת עולמו הלא ציונית והניהיליסטית, ואף פנה למשרד הפנים בבקשה להסיר ממרשם האוכלוסין את הגדרתו כיהודי.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *