חם מתחמם מתחמם

שתף כתבה עם חברים

ראש לשכת עורכי הדין דורון ברזילי עתר בפעם השנייה תוך שבוע נגד ועדת הבחירות, הפעם כנגד הורדת קלפיות במחוז תל אביב. ברזילי: "נוה רוצה לגנוב את הבחירות". נוה: "ברזילי חושש מהצבעה דמוקרטית"

od barzilay doron 150 od nave efi 200 200
עו"ד דורון ברזילי עו"ד אפי נוה

שבוע לפני הבחירות בלשכת עורכי הדין, נמשכות המלחמות בין מחנה נוה ומחנה ברזילי בבתי המשפט. אחרי שוועדת הבחירות, בה קיים רוב לאנשי אפי נוה, קיבלה החלטה על פתיחת קלפיות בבתי דין שרעיים במגזר הערבי, וחזרה בה בעקבות ההתפטרות הזמנית של יו"ר הוועדה עו"ד ציון אמיר ועתירה של יו”ר הלשכה דורון ברזילי לבית המשפט, היום (ראשון 7.6) הגיש ברזילי עתירה נוספת נגד ועדת הבחירות.

בעתירה שהוגשה לבית המשפט לעניינים מנהליים במחוז מרכז, מבקשים יו"ר הלשכה וסיעתו "לשכה שלנו" לבטל החלטה נוספת של ועדת הבחירות – להוריד 21 קלפיות במחוז תל אביב והמרכז עקב חוסר בחברי ועדות קלפי. ברזילי טוען, כי כמו בפרשת הוספת הקלפיות במגזר הערבי, כך גם בהורדת קלפיות במחוז תל אביב, "מדובר באותה טקטיקה של שינוי גיאוגרפי של מפת הבחירות במטרה לעוות את תוצאותיהן ולגנוב את הבחירות", כלשונו.

לטענת ראש הלשכה, "הרוב האוטומטי בוועדת הבחירות (של אנשי נוה – ז"ק) ניסה קודם לעוות את רצון הבוחר בדרך של פתיחה סלקטיבית ובלתי חוקית של קלפיות ביישובים שהעריכו כי ינחלו בהם הצלחה. כשבית המשפט הוציא צו ארעי האוסר להציב קלפיות במקומות שאינם מותרים על פי כללי הבחירות (כלומר בבתי דין שרעיים, עבור מצביעים במשולש, בטייבה, טירה ואום אל פאחם, בעוד שלפי הכללים ניתן להציב קלפיות רק בבתי משפט שלום – ז"ק), החליט אותו רוב בבחינת 'הבה נתחכמה לו' לעוות את רצון הבוחר הפעם בדרך של סגירת קלפיות במחוז תל אביב והמרכז מתוך הנחה כי מצבו של נוה במחוז זה אינו שפיר". בעתירה שהוגשה באמצעות עו"ד חנוך ארליך נטען, כי ההחלטה נוגדת גם את כללי הבחירות שקובעים כי מיקום הקלפיות ייקבע לא יאוחר משבועיים לפני יום הבחירות.

בעתירה הקודמת שהגיש ברזילי בשבוע שעבר, הוא אף כינה את אנשי מחנה נוה "כנופיה המשתקת את הלשכה ומתנהלת באופן בלתי חוקי", תוך שהוא מאזכר את דו"ח השופטת פרוקצ'יה שביקרה את הוועדים המחוזיים וראשיהם "הפועלים ברשות עצמם ואינם מכפיפים עצמם למוסדות העליונים של הלשכה".

בינתיים, לאור ביטול החלטת ועדת הבחירות להוסיף קלפיות בבתי דין שרעיים, החליט היועץ המשפטי של הוועדה, עו"ד יצחק מירון, לחזור בו מהתפטרותו לבקשת יו"ר הוועדה ציון אמיר, שנקט צעד דומה כדי לאפשר את קיום הבחירות במועדן ב-16 ביוני. 

בתגובה לעתירה הקודמת של ברזילי לבית המשפט, אמר נוה כי "ראש הלשכה בפאניקה ומנסה למנוע הצבעה ופתיחת קלפיות בפריפריה בנימוקים טכניים, מחשש שעורכי הדין יממשו את זכותם ויבואו להצביע בהמוניהם. ראש לשכה מפחד מהצבעה דמוקרטית ואחוזי הצבעה גבוהים".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *