![]() |
| ג'ואי צ'יונג (צילום ארכיון: יואב איתיאל) |
קצין בילוש מתחנת משטרת חיפה הורשע (30.3) בתקיפת אזרח ערבי תושב העיר ברחוב, וזוכה מחמת הספק מתקיפתו בתחנת המשטרה. בלששהיה איתו במשמרת זוכה מחמת הספק משני האישומים.
השניים הוזעקו לפנות בוקר באחד מימי יולי 2013 לקטטה המונית בפינת הרחובות סוקולוב וברזילי בהדר הכרמל. כשהגיעו, המתקוטטים הסתלקו ותושבים שהתקהלו במקום "הלינו על הטיפול של המשטרה באירוע". הם גם השמיעו קריאות גזעניות כלפי הקצין.
על פי כתב האישום שהגישה המחלקה לחקירות שוטרים במשרד המשפטים, הקצין ג'ואי צ'יונג והבלש צבי אופיר-גזית פתחו את תא המטען של ניידת המשטרה וכל אחד מהם הוציא ממנו לום ברזל. בכתב האישום נטען כי הקצין התקרב בריצה לאחד המתגודדים שהחל להתרחק מהניידת וגבו אליו, וללא כל התגרות מצידו של האיש, הניף את הלום לעבר ראשו. הגבר, כך נטען, התגונן בידו, ספג פגיעה מהלום, נפל ארצה ונחבל. לטענת מח"ש, בעוד הוא על הקרקע – השניים היכו אותו באמצעות הלומים ובבעיטות.
האיש התרומם, נמלט מהמקום, התקשר למשטרה במוקד 100 וביקש להזמין אמבולנס. אבל בעוד הוא ממתין לאמבולנס בקיוסק סמוך, הגיעו לקיוסק הקצין והבלש ועצרו אותו בחשד לתקיפת שוטרים. לפי כתב האישום, הם מנעו ממנו להתפנות באמבולנס שבינתייים הגיע, אזקו אותו ולקחו אותו בכוח לניידת סיור משטרתית.
הקצין והבלש הכחישו את המיוחס להם מכל וכל. הקצין צ'יונג טען כי ההתקהלות היתה של עבריינים שביקשו למנוע ממנו לבצע את עבודתו ולרדוף אחר אלה שברחו מהמקום. הוא טען עוד כי המתלונן הוא "ראש אותם פורעים שניסו למנוע מהניידת לעזוב את המקום, הוא התפרע, דפק על הניידת ואיים". הקצין טען כי יצא מהניידת לעצור אותו, כיוון שאחז במה שנראה כאבן משתלבת. אבל כאמור, הקצין הורשע בתקיפה בנסיבות מחמירות בגין אירוע זה, בעוד שהבלש זוכה מחמת הספק.
![]() |
|||
| השופט ערן קוטון |
השניים זוכו מחמת הספק מאישום נוסף. בכתב האישום נטען כי כאשר הגיעו לתחנת המשטרה, הם הובילו את האיש לחדר שירותים, ושם הקצין הכה את האיש באגרופים ובבעיטות לפנים, תוך שהבלש שמר על הדלת לבל יפתחו אותה האחרים.
השופט ערן קוטון מצא בהחלטתו כי אכן האיש "הפריז בתיאוריו, אפשר שמתוך אינטרס להשיב לנאשמים כגמולם, או מתוך עניין להעצים את חומרת הפגיעה בו". עם זאת, בעניין האירוע ברחוב מצא השופט כי האיש לא התכוון לתקוף את הקצין, וכי יש להעדיף את גרסתו וגרסאות יתר העדים על פני גרסת הקצין והשוטר.
סניגורו של הקצין מתכוון לערער על הרשעתו. בינתיים, הוא בחר שלא להתייחס אליה. עו"ד פארס בריק, שייצג את השוטר, אמר לפוסטה כי "נעשה צדק". לדבריו, "מלכתחילה לא היה מקום להגיש כתב אישום כנגדו שכן גרסת האיש נסתרה באופן מוחלט על ידי עדים. האירוע בשירותים לא היה ולא נברא והוא פרי דמיונו של האיש".











