הפורצים האלימים התחפשו לשוטרים

שתף כתבה עם חברים

כתב אישום: פרצו לבית של בני זוג בגדרה, צעקו "משטרה" והיכו את הבעל בלום. באישום נוסף נטען כי גנבו 88 מחשבים ו-28 מסכי מחשב באריזות קרטון, ששוויים מעל ל-50 אלף דולר

pritza
פורצים בעבודה (אילוסטרציה)

פרקליטות מחוז מרכז הגישה לבית המשפט המחוזי מרכז כתב אישום כנגד סלמאן אבו ראשד (31) מבני עי"ש, וסמי אפיניש (45) מרהט, בגין קשירת קשר לביצוע פשע, שוד בנסיבות מחמירות, וכניסה והתפרצות למקום מגורים. בנוסף מואשם אבו ראשד בנהיגה ללא רישיון ובאישום נוסף בעבירות קשירת קשר לביצוע פשע, התפרצות, גניבה, סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה ועבירות נוספות.

לפי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד שרה טל, ב-25 בינואר הגיעו הנאשמים לחנות ציוד ברמלה, באמצעות רכב בו נהג אבו ראשד כשהוא מצוי בזמן פסילה, ורכשו לום, אזיקונים ופטיש 5 ק"ג. סמוך לשעה 21:45 הגיעו הנאשמים ביחד עם אדם נוסף לבית בגדרה, כשהם חובשים כובעי גרב ומעליהם כובעי בילוש משטרתי עם הכיתוב "משטרה", עוטים כפפות לידיהם ומצוידים בציוד אותו רכשו, והתפרצו לבית בכוונה לבצע שוד.

לפי כתב האישום, השלושה נכנסו לחדר השינה בו שכבו באותה עת המתלוננים, כשאחד מהם אוחז בלום והאחר באזיקונים, וצעקו לעברם: "משטרה, משטרה, פלאפונים, מפתחות, מפתחות, איפה המפתחות". השלושה לקחו את הטלפונים שהיו ליד מיטת המתלוננים, ובשלב זה – כך נטען – המתלונן התרומם ממיטתו ואחד הפורצים ניגש אליו בכוונה לאזוק אותו למיטה. משסירב המתלונן לשבת, הכה אותו הפורץ באמצעות הלום. לפי כתב האישום, בהמשך ניסה המתלונן שנית לקום ממיטתו, אבל הוכה שוב באמצעות הלום ונגרמו לו חבלות. הוא נשכב על המיטה והמתלוננת, שהבחינה בכך שבעלה מדמם, התחננה בפני הפורצים שיעזבו את בעלה ושיזמינו ניידת מד"א. אלא שלפי האישום, השלושה התעלמו מזעקותיה. לאחר זמן מה, אחד מהם מסר למתלוננת בקבוק מים ואחר את הטלפון הנייח, כדי שתזמין ניידת מד"א. או אז, השלושה עזבו את המקום ולקחו איתם תיק שהכיל מחשב נייד.

לפי האישום השני, אבו ראשד קשר עם גורמים נוספים לביצוע התפרצות וגניבה בחברה לממכר מחשבים וציוד מחשב בראש העין. הוא וחמישה אחרים, כך נטען, הצטיידו בתיק שהכיל כלי פריצה רבים וביניהם מקדחה, פטיש ומגזרי ברזל וגז מדמיע. כמו כן, הצטיידו בכפפות, כובעי גרב ובשני כלי רכב, האחד מהם רכב סוואנה לבן עם כיתוב "POLICE", עימם הגיעו למקום העסק ב-5 בפברואר. הפורצים ניתקו חלק ממצלמות האבטחה, שברו את אחד מקירות העסק ויצרו חור לצורך העברת השלל המצוי במחסן. נטען כי בהמשך החלו לגנוב ציוד ממחסן העסק, אותו העבירו דרך החור בקיר לרכב הסוואנה שהמתין בחוץ. לפי הפרקליטות, הפורצים גנבו מהעסק 88 מחשבים ו-28 מסכי מחשב באריזות קרטון, ששוויים מעל ל-50 אלף דולר.

הפרקליטות מציינת, כי באותו זמן קיבל בעל העסק דיווח ממוקד הביטחון על פריצה, ולאחר שצפה בצילומי האבטחה הוא דיווח למשטרה כי רכב סוואנה לבן מעורב באירוע. ניידת משטרתית הגיעה למקום והשוטרים הבחינו ברכבי הפורצים וסימנו להם לעצור. שני הרכבים האיצו את נסיעתם והתעלמו מהוראות השוטרים. אבו ראשד, שנהג בסוואנה עם נוסע נוסף, נסע בצורה פראית ומסוכנת תוך שהוא מתפרץ לכיכר, עולה על שטח ההפרדה, סוטה מנתיב נסיעתו לעבר נתיב הנסיעה שבכיוון הנגדי ומסכן כלי הרכב שנסעו בכיוון נסיעתם. כמו כן נטען כי הוא אף פגע בחלק מכלי הרכב שהיו בדרך הימלטותו מהשוטרים, ובשלב מסוים התנגש חזיתית ברכב פרטי שנסע בנתיב הנסיעה שלו. מיד בהמשך התנגש רכב הסוואנה בתחנת אוטובוס ובחומה שמאחוריה. בשלב זה הנוסע יצא מדלת הרכב ונמלט מהמקום, ואילו אבו ראשד נעצר על ידי השוטרים.

od ben natan nes 2 150
עו"ד נס בן נתן

הפרקליטות ביקשה להאריך את מעצר הנאשמים עד לתום ההליכים. עו"ד נס בן נתן, סנגורו של אבו ראשד: "מרשי מכחיש את המיוחס לו, אין שום ראיה שקושרת מי הנאשמים לשוד, באשר למרדף הנאשם לא נהג, אף אחד לא זיהה אותו כמי שנהג ולא הייתה לו כל שליטה על מי שנהג". 

תגובתו של עו"ד נתן טרבלסי, סנגורו של אפיניש, מסר בתגובה: "כתב אישום מופרך ואני משוכנע שבדיון הקרוב הוא ישוחרר ללא כל תנאי. 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *