היועמ"ש: מינויים נוספים במשטרה יידחו עד אחרי הבחירות

שתף כתבה עם חברים

עו"ד פנחס פישלר התריע מפני "מחטפים" בצמרת הפיקוד במשטרה לפני הבחירות. נציגו של וינשטיין הבהיר בתגובה שהמינויים האחרונים הכרחיים וכי חלק מתפקידי הניצב יישארו פנויים עד להקמת ממשלה חדשה

od fishler 150 vainshtein yhuda200
עו"ד פנחס פישלר היועמ"ש, יהודה וינשטיין

עו"ד פנחס פישלר פנה אל היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין בבקשה למנוע עד לאחר הבחירות מינויי מפקדים חדשים במשטרה בתפקידי ניצב במקום הניצבים שפרשו או נאלצו לפרוש בסדרת החקירות שדיללה את הדרג הבכיר של הפיקוד.

בסוף השבוע פורסם כי וינשטיין אישר לקדם את תנ"צ גילה גזיאל לתפקיד ראש אגף משאבי אנוש, את ניצב ירון בארי לראש אגף התנועה ולקדם את מפקד הימ"מ לפיקוד על מחוז ש"י. עו"ד פישלר ביקש מוינשטיין למנוע "מחטפים" וטען כי אין לאשר בימים אלה קידומים, בעת שמפכ"ל המשטרה והשר לבטחון פנים עומדים לפני סיום תפקידיהם, ובלי שלמפכ"ל ולשר הבא יינתן שיקול הדעת לבחור מפקדים כרצונם ועל פי שיקול דעתם. 

בתשובת נציג היועמ"ש, עו"ד רותם ארנרייך ממחלקת ייעוץ וחקיקה במשרד המשפטים, נכתב כי "האירועים החריגים של התקופה האחרונה" הפכו את המינויים ל"נדרשים והכרחיים לצורך שמירת ההתנהלות התקינה של המשטרה ומניעת פגיעה בתפקודה”. על פי עו"ד ארנרייך, אוישו רק "המשרות ההכרחיות", בעוד מינוי לתפקידים בכירים אחרים שאיושם פחות  דחוף נדחה להחלטת השר והמפכ”ל הבאים.   

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *