הוסגרו מאוקראינה חשודים בגניבה ומרמה

שתף כתבה עם חברים

ביום רביעי הוסגר לישראל מאוקראינה קונסטנטין בקנשטיין רוסובסקי, עובד סוכנות נסיעות החשוד שגנב 400 אלף דולר ממעסיקו. בקנשטיין (43) ברח לדברי המשטרה מהארץ, עם הכסף שגנב, ב-2008.

על פי החשד, במהלך כשנה ניצל בקנשטיין את תפקידו כסוכן מכירות בחברת התיירות "מונה טורס" בסניף כפר סבא, זייף נתונים במחשבי החברה וגנב מהחברה מאות אלפי דולרים ששילמו לקוחות עבור חבילות וכרטיסי טיסה.

לדברי המשטרה, בקנשטיין יצא מישראל ביוני 2008, יצר מיד קשר מחו"ל עם משרד הנסיעות בו הועסק וסיפר שגנב את הכסף. 
 
על פי החשד, הסוכן קיבל את מלוא הסכום מהלקוחות עבור כרטיסי טיסה, נתן קבלה מזוייפת והעביר לספק הטיסות סכום קטן אותו הציג כמקדמה, בעוד את מרבית הסכום שילשל לכיסו. לאחר שנחשפה הגניבה, נאלצה חברת הנסיעות לממן את כרטיסי הטיסה של עשרות לקוחות שהזמינו כרטיסים אצל החשוד. 

בשנת 2012 בסיוע האינטרפול, אותר בקנשטיין באודסה, אוקראינה, וצוות חקירה של יחידת הונאה מרכז חקר אותו. רק בחודש מאי השנה הוא נעצר לבקשת משטרת ישראל, והשבוע (18.12) הוסגר מאוקראינה בחשד לגניבה ממעביד ורישום כוזב במסמכי תאגידמעצרו הוארך בהסכמת הסנגורית, עו"ד פולינה סורין.

עדכון (23.1): נגד החשוד הוגשה הצהרת תובע בדבר הכוונה להגיד נגדו כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים. 

יצוין כי בשבוע שעבר הוסגר מאוקראינה גם ירון כהן שהיה מבוקש מ-2013 כחשוד בפרשה מסועפת של גניבת כלי רכב וסחר במכוניות גנובות וחלקיהן, תוך זיוף סימני הזיהוי שלהן. היחידה המרכזית של מחוז חוף הביאה אותו לבית משפט השלום בחיפה, שם השופט יוסי טורס האריך את מעצרו בשבעה ימים.

 

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *