|
| זירת הדקירה (צילום: תיעוד מבצעי – דוברות מד"א) |
בית משפט השלום בפתח תקווה האריך את מעצרו של דוד דיגמי (28) החשוד בגרימת מותו של אחיו ניסים דיגמי (41) אתמול ברחוב בעל שם טוב בעיר.
כזכור, סמוך לשעה 14:20 נדקר ניסים בעת שרכב על אופניים על פי החשד על ידי אחיו שנהג ברכב. במהלך הדיון בהארכת מעצרו של דוד ציין נציג המשטרה כי בין שני האחים קיים סכסוך אך טבעו אינו ברור בשלב זה. "עם יד על הלב, לא הצלחתי לתהות על קנקנו", אמר רפ"ק גרגורי פוקס בבית המשפט. "החשוד הגיש תלונה כנגד הקורבן בתחילת חודש נובמבר על אירוע שהתרחש לפני כחצי שנה, תוך שהוא מציין שהגשת התלונה היא לצורך תביעה אזרחית נגד אחיו".
סנגורו של דוד, עו"ד אלון וולקוביצקי, טען במהלך הדיון כי מרשו מספר שבמשך שנים סבל מהתעללות מצד אחיו. "הוא מתאר מסכת של שנים ארוכות של התעללות נפשית ופיזית. מכות שהוא קיבל מאחיו חדשות לבקרים בכל הזדמנות שהוא פוגש בו. אתמול, שעתיים לפני קרות האירוע הוא קיבל מכות מאחיו".
השופטת עדנה יוסף – קוזין קבעה בתום הדיון כי "לאור החומר המונח בשלב זה בתיק החקירה אשר מבסס חשד סביר, חומרת החשדות, המסוכנות מעצם מהות החשדות ופעולות החקירה לביצוע, יש להורות על הארכת המעצר". לאור קביעה זו, השופטת האריכה את מעצרו של החשוד עד 27 בנובמבר.






