האחיין של מיכאל מור שוחרר למעצר בית

שתף כתבה עם חברים

בימ"ר חוף היו בטוחים שהצליחו להפליל את אליושה בן שלום שנעצר מרחק מאות מטרים מרכב עם אמל"ח בדרך לנהריה, אבל מעבר למרדף הרגלי הם לא הצליחו לקשור אותו בראיות לרכב

ben shalom alyusha mor michael
המשטרה דאגה שלא יהיה במעצר בית סמוך אליו ברמת גן. בן שלום ומור

תסכול ביחידה המרכזית של מחוז חוף. "יירוט" מוצלח של משלוח אמל"ח בצפון הארץ הסתיים בשחרור החשוד היחיד שנעצר מאז נתפס הרכב – אליושה בן שלום, אחיינו של מיכאל מור.

האירוע התרחש ביום רביעי 19 ביולי. בשעת עומס של תנועת הבוקר המשטרה הציבה מחסום על כביש 4, סמוך לקיבוץ עין המפרץ. בדיווחי המשטרה התעקשו לציין כי היה מדובר במחסום שגרתי, ובבית המשפט הם ניסו לשכנע שבן שלום היה ברכב הזה כאחראי למשלוח שעשה את דרכו צפונה לכיוון נהריה. שוטרים לכדו אותו סמוך לרכב אבל אמש הוא שוחרר לאחר שלא נמצאה ראייה פורנזית הקושרת אותו ישירות לרכב.

rehev ganuv alyosha ben shalom
הרכב בו נמצא האמל"ח

ברכב נתפסו אמצעי לחימה מגוונים, נשק ותחמושת. בימ"ר אומרים שבן שלום נלכד במרדף רגלי לאחר שהרכב נדרש לעצור במחסום וכי כך, למרבה המזל, סוכל משלוח האמל"ח הקטלני שנועד לחיסול חשבונות עם יריבי ארגון הפשיעה של מור, שבו בן שלום הצעיר מוגדר כבעל תפקיד בכיר.

בן שלום הועבר למשרדי הימ"ר, ומאז לא פצה פה. "הוא שומר על זכות השתיקה", מסבירים סנגוריו, עו"ד דורון נוי ועו"ד יהלי שפרלינג, "הוא עבר טראומה כילד בן תשע כאשר 'השוטרים הנוקמים' התקינו מטען חבלה שהתפוצץ בביתו וכוון כנגד אחיו הגדול. אז ברור שהוא אינו נותן אמון במשטרה ובשוטרים".

od shperling noi new 195 210
עוה"ד שפרלינג ונוי

 

אז בן שלום שתק, ובבית המשפט הסנגורים טענו מהרגע הראשון כי כלל לא היה ברכב המדובר וכי הוא אותר כקילומטר מהמקום בו נעצרה המכונית, ונעצר רק בשל הייחוס המשפחתי שלו. הם גם טענו כי הרכב שנשא לוחיות זיהוי מזויפות הינו גנוב, והראו שבתאריך בו נגנב הרכב בשנת 2015 – בן שלום היה בבית סוהר.

דיון אחר דיון, שש פעמים בסך הכל, חזרו הסנגורים על הטענות, ושוב ושוב ביקשה הימ"ר את הארכת מעצרו. גם אתמול (שלישי, 2.8) בבית משפט השלום בעכו ביקש החוקר יורם בן אלי בשם היחידה עוד חמישה ימי מעצר להמשך החקירה. סגן הנשיא, השופט זיאד סאלח, שם לכך סוף, ושחרר את בן שלום למעצר בית.

הסנגורים ביקשו שמעצר הבית של אליושה בן שלום יהיה בשתי כתובות אפשריות – ברמת גן ובחולון, אולם פקד ליאור שרף מהימ"ר נזעק נגד ההצעה וציין כי ראש הארגון, הדוד מיכאל מור, מתגורר ברמת גן ולא יעלה על הדעת שאליושה ישהה בקרבתו. השופט סאלח קיבל את עמדת המשטרה ושיחרר אותו לכתובת באזור אחר לגמרי.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *