בעלי "מאפה הדקל" חשוד בניהול 30 מיליון שקל בשחור

שתף כתבה עם חברים

סמי מועלם נעצר בחשד שניהל רשת מאפיות במשך שנים בלי לנהל ספרים ובלי לרשום הכנסות ולמסור דיווח לרשויות המס. חוקרי "יהלום" טוענים כי מיליוני שקלים בשחור הופקדו בחשבונות אשתו

hadekel400
מאפיית הדקל (צילום מתוך דף הפייסבוק של המאפייה)

סמי מועלם, בעלי רשת מאפיות "מאפה הדקל" ברמת גן, נעצר בחשד שהעלים הכנסות בהיקף של 30 מיליון שקל. לטענת חוקרי "יהלום", היחידה הארצית לחקירות ומאבק בפשיעה של רשות המסים, מועלם מנהל את עסקיו 25 שנים, ובמשך שנים ארוכות הוא אינו מדווח כלל על הכנסותיו.

ל"מאפיית הדקל", בעלת סניפים ברחובות ביאליק ואבא הלל ברמת גן, נפתח סניף שלישי בשנה האחרונה. בבקשה שהוגשה לבית המשפט נטען, כי במהלך השנים נערכו לפחות 10 ביקורות של פקידי שומה במאפייה ברחוב ביאליק ונמצא כי מועלם אינו מנהל ספרים והכנסות לא נרשמות. למרות הביקורות, מועלם לא פעל להסדיר את פעילותו מול רשויות המס, ונטען כי במהלך עריכתן של ביקורות הוא אף ניסה לשבשן והפעיל כלפי המבקרים אלימות מילולית.

בבדיקה סמויה, חלקית, של חשבונות בנק הרשומים על שם אשתו, התגלה לדברי חוקרי "יהלום" כי הופקדו בחשבונותיה מיליוני שקלים – סכומים שלפי החשד מקורם בהכנסות הבלתי מדווחות של המאפיות. מלבד זאת, היו למועלם עסקים נוספים מזדמנים עם השנים.

בחקירה הגלויה שנפתחה אתמול נערכו חיפושים בבתי המאפה ובביתו של מועלם, ונחקרו בני משפחתו ועובדים. לטענת רשות המסים, מסמכים שנתפסו במאפיות מלמדים על קניות של מוצרים וחומרי גלם בהיקפים של מיליוני שקלים, אשר לא דווחו ומלמדים על היקף הפעילות. עוד נטען, כי מועלם לא דיווח על העסקת עובדים ולא ניכה מס ממשכורותיהם, כמתחייב בחוק.

"החשוד אינו מנהל ספרים ומציב קופות רושמות המייצרות לכאורה רק מראית עין של רישום הכנסות", נטען בבקשה שהוגשה לבית משפט השלום בראשון לציון. עוד נטען כי "המשיב נחקר ובחקירתו הודה באי דיווח על הכנסות של כ-30 מיליון שקל לפחות". 

מועלם (60) הובא לדיון בפני השופטת יעל בלכר, ושוחרר בהסכמה לאחר שחתם על התחייבות עצמית של 250 אלף שקל ובערבויות צד ג' של 100 אלף שקל כל אחד.  

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *