קלאודיו סלסנר, שהורשע בשוד סניף הדואר ברחוב פלי"ם בחיפה, ירצה 54 חודשי מאסר לאחר שהודה במיוחס לו, וגם לאחר שהופעל עונש מאסר על תנאי שהיה תלוי נגדו.
לפי כתב האישום, סלסנר נכנס לסניף הדואר, הציג פתק לכספרית עליו נכתב "שוד, כל הכסף", ונמלט מהמקום עם שקית שטרות ובה 1530 שקל. לאחר זמן קצר הוא נתפס, והוגש נגדו כתב האישום. סלסנר הורשע כבר בעבר בעבירות רכוש, ובין היתר בשוד במתכונת דומה, ונגזר עליו בין היתר גם מאסר על תנאי. לכן ביקשה התביעה לגזור עליו עונש מאסר ממושך ומרתיע. בין היתר צוין כי כששוחרר מהכלא על ידי ועדת השחרורים, ניתנה לו הזמנות לתקן את דרכיו. לעומת זאת, סנגורו של סלסנר ביקש להקל איתו בנימוק שביצע את העבירות על רקע מצוקה כלכלית קשה.
"מדובר בנאשם סדרתי החוזר ומבצע עבירות", קבע השופט רון שפירא מבית המשפט המחוזי בחיפה, והתייחס לכך שסלסנר לא נרתע מלבצע עבירה דומה להפליא לזו שביצע קודם ובגינה ישב בכלא ואף נגזר עליו מאסר על תנאי שעמד תלוי נגדו. מלבד עונש המאסר שגזר על הנאשם, והמאסר על תנאי שהפעיל, הוסיף השופט שפירא 12 חודשי מאסר על תנאי נוספים.
ת"פ 11738-09-13







