|
| נסחט? שלמה בוחבוט |
סמנכ"ל הכספים לשעבר של המרכז לשלטון מקומי, אורי בורה, מואשם בגניבת שישה מיליון שקלים בצוותא עם איש העסקים רזיאל פוניס, בעל חברות לציוד סלולארי. בנוסף הם מואשמים בסחיטה באיומים של יו"ר המרכז לשלטון מקומי, שלמה בוחבוט, ובכירים נוספים במרכז.
מכתב האישום שהגישה עו"ד לילך שלום מפרקליטות תל אביב, עולה כי בורה (60), ששימש שנים רבות כסמנכ"ל בכיר למנהל וכספים במרכז לשלטון מקומי, זייף חתימות של יו"ר המרכז ומנכ"לו על גבי עשרות שיקים, שאת חלקם הפקיד לחשבונו האישי ואחרים מסר לידי פוניס. בורה מואשם כי בין השנים 2005-2008 גנב מהמרכז לכיסו יותר מ-1.3 מיליון שקל, באמצעות 54 שיקים שזייף והעביר לחשבונותיו. להסוואת פעולותיו, נטען כי הוא זייף גם חשבוניות של ספקים שונים ורשם את ההוצאות מכספי המרכז על שמם.
שיקים אחרים של המרכז, בהיקף 4.5 מיליון שקלים הוא מסר, לפי האישום, עם זיוף החתימות של מורשי החתימה, לידיו של פוניס בעבור החברות השונות שבבעלותו, בהן "רומיפון" ו"פלאקום", כנגד חשבוניות כוזבות שסיפק לכאורה פוניס, עבור סחורה בשווי נמוך בהרבה.
מסרונים מאיימים
פרק נוסף בכתב האישום מייחס לבורה איומים, הטרדות וסחיטה של מספר בכירים בהנהלת השלטון המקומי, בעקבות החלטת ההנהלה ב-2009-2010 להביא לפיטוריו. במקביל להליך שהתנהל בבית הדין לעבודה, ניסה בורה לפי האישום בסיוע פוניס, להפחיד את חברי ההנהלה הבכירה ולגרום להם להתפטר בעצמם.
|
| עו"ד שילה דורפמן-אלגאי |
שניים מאנשי ההנהלה הבכירה של השלטון המקומי קיבלו בסוף 2009 ובתחילת 2010 מסרים טלפוניים מאיימים, בהם נאמר להם כי אם לא יתפטרו, ייחשף רומן שניהלו כביכול עם עובדות של המרכז. גם נשותיהם של המנהלים הבכירים קיבלו טלפונים בהם סופר להם על אותם "רומנים" מפי "חוקר פרטי".
נוסף על שני בכירים אלה נטען, כי בורה שלח עשרות מסרונים מאיימים גם ליו"ר המרכז בוחבוט – בהם הציג עצמו כ"אחד מאנשי השוק בנתניה" ודרש מבוחבוט לפטר את אחד האנשים הסובבים אותו בשל "פרשיית מין" שכביכול קשורה אליו. “נגמור לך את הקריירה", "מבטיחים לך הלוויה רבת משתתפים", "אל תזלזל בכוח שלנו", נכתב בהודעות לבוחבוט.
בורה ופוניס מואשמים בקשירת קשר, גניבה בידי מנהל, רישום כוזב במסמכי תאגיד, פעולה ברכוש אסור, סחיטה באיומים והטרדה. בורה לבדו מואשם גם בזיוף בנסיבות מחמירות ובשימוש במסמך מזויף.
הסנגורית של בורה, עו"ד שילה דורפמן, מסרה בתגובה: “מר אורי בורה שירת ביושר ובנאמנות, משך כ-40 שנה, את המרכז לשלטון מקומי. העובדות כפי שהן עולות מכתב האישום נעדרות בסיס רציני. חפותו של מר בורה והאג'נדה הברורה של מר בוחבוט, להכפיש את שמו של בורה, יתבררו בבית המשפט".
![]() |
ההליך האזרחי
לפני שנתיים כבר הגיש המרכז לשלטון מקומי תביעה אזרחית על יותר משבעה מיליון שקל נגד בורה ופוניס, בגין המעילה שבוצעה לטענתו במשך שש שנים. בתביעה נטען, כי ביולי 2011 ביקש יו"ר השלטון המקומי ממשרד רו"ח נבון ויספלד ושות' לערוך ביקורת אודות תקינות הליכי הרכש והתשלום לספקים, לאחר שזוהתה עלייה ניכרת ברמת ההוצאות בעת שבורה שימש בתפקידו כסמנכ"ל כספים, וירידה חדה בהוצאות אחרי שסיים את תפקידו.
בכתב ההגנה שהגישו פרקליטיו של בורה, עו"ד שלומי הדר ועו"ד אלן גופשטיין ממשרד עו"ד רונאל פישר, נטען כי המעילה כביכול היא פרי המצאתו של בוחבוט, שמרגע היכנסו לתפקיד יו"ר המרכז ב-2009 החליט למנות את מקורביו ולסלק את האחרים בדרכים לא כשרות. "חטאו היחיד של בורה טמון בכך שהיה מוכן להילחם ולהגן על האינטרסים של המרכז, גם במחיר פיטוריו", כתבו.
פרקליטו של פוניס בהליך האזרחי, עו"ד רמי שפאן, טען בכתב ההגנה כי החברות שבשליטתו סיפקו למרכז שירותים וציוד "מבוקר עד ליל", וכי התביעה מושתתת על דו"ח חשבונאי ספקולטיבי ומגמתי שהינו תולדה של מאבק פנימי במרכז.










