
ביזוי מיני של שופטים, עובדים סוציאליים, שוטרים, עורכי דין ואנשים מהשורה, כאסטרטגיה ודרך התנהלות קבועה על בסיס יומיומי. אלה היו מטרות מפעל השיימינג העברייני שהקימו לורי שם טוב (47), מוטי לייבל (46) ועו"ד צבי זר (51), כפי שהן מופיעות בכתב האישום שהגישה פרקליטות מחוז תל אביב באמצעות עורכי הדין מרב גבע ואלירן גלילי (6 אפריל), בסיום חקירה אינטנסיבית של מחלק סייבר במשטרת מחוז תל אביב.
מעל 130 מתלוננים המופיעים בכתב האישום שהוגש, ועוד רבים מאוד שלא נכללו בו, היוו מטרה לביזוי מיני ולמסע פרסומים ברשת שייעודו הוא כיעור והרס דמותם. כתב האישום מחזיק 160 עמודים וכולל כ-90 סעיפי אישום, אך הפרקליטות מסרה כי הוא אינו סופי, ובכוונתה להוסיף בהמשך עוד כמה עשרות אישומים. הסיבה לפיצול? כיוון שהנאשמים נתונים במעצר מעל חודש נדרשה הגשה של גרסה חלקית כדי לבקש מעצר שלהם עד תום ההליכים.
מכתב האישום נגד השלושה עולה הקלות הבלתי נסבלת של השיימינג ותפוצתו בעידן הדיגיטלי, מה שהשתכלל לכדי מפעל אובססיבי: כתיבת תוכן משפיל ובוטה הפוגע בפרטיות של מאות אנשים באמצעות רשת נרחבת של אתרים. המתקפות כוונו בעיקר לעובדי מערכות המשפט והרווחה, והלכו והתרחבו בהתמדה. חופש הביטוי והמחאה האזרחית היו לכאורה ברוממות גרונם של הנאשמים, נטען, אך הדרך בה הם חצו את הגבולות הביאה להגשת כתב אישום "תקדימי" בעבירות ביטוי. בתקופה בה שיימינג גורם מצוקות ואף להתאבדויות, וכאשר מדובר במאות מתלוננים, נראה כי לא היה מנוס מכך, נמסר מהפרקליטות.
על פי כתב האישום, לורי שם טוב הקימה שורה של אתרים לפרסומים מכפישים, ביניהם mishpatsheker, motherscry, yeladeinu. לפרקליטה, צבי זר, מייחסים את הקמת האתר horimisrael. במסגרת 91 סעיפי אישום מייחסים לכל השלושה את העבירות הבאות:
קשירת קשר לפשע
הטרדה מינית
פגיעה בפרטיות
העלבת עובד ציבור
זילות בית משפט
עבירות פרסומים אסורים נגד קטינים ונגד נפגעי עבירות מין
עבירות שאכיפתן נדירה – לשון הרע (פלילית) והפרעה לשירות ציבורי.
נגד שם טוב לבד הוגשו אישומים נוספים: זיוף ומרמה בנסיבות מחמירות, ויחד עם לייבל סחיטה באיומים.

הפרקליטה שהפכה לנסחטת
מטעמים מובנים אנו מביאים כאן רק מקבץ חלקי ביותר של האירועים המפורטים בכתב האישום אשר יש בו כדי לייצג את רוח הדברים.
בשנת 2014 פגשו לייבל ושם טוב עורכת דין מתחום המשפחה, בעלת תפקיד בלשכת עורכי הדין, והפנו אליה לקוחות. לאחר שסירבה לחלוק איתם שכר טרחה, והתפטרה מייצוג בתיק מסוים, הם החלו לרדוף אותה וכתבו בשורת אתרים: "מכירים את… שמפרסמת עצמה בכל חור, זורמת ומשתרללת עם מי שצריך בלשכת עורכי הדין? שוכבת עם … ועם … יש לה רקורד מוכח של טיפוס לצמרת באמצעות הכוס".
לאחר שהעורכת דין הגישה תביעת דיבה נגד השניים וזכתה בפיצויים גבוהים במיוחד, כתבה שם טוב: "מעשה בבת עמלק, אשר ישבה מסובין, בבית לשכת עורכי הדין ופתחה רגליים". בתמונה לצד הטקסט, הודבקו פניה של העורכת דין לגוף אשה בלבוש תחתון המחזיקה ברצועה גבר עירום.
פסק הדין נגד לייבל בוטל עקב טענה על כך שהוא לא הגיש כתב הגנה, והתיק הועבר לגישור. בשלב הזה, נטען כעת, לייבל ושם טוב סחטו את העורכת דין בכך שאמרו לה כי אם לא תקבל את תכתיביהם, ולא תסכים שגם עניינה של שם טוב יצורף לגישור "הם ימשיכו לחגוג עליה". בשל רצונה להפסיק את פרסומי הבלע, נסחטה העורכת דין במסגרת הגישור לוותר על כספי הפיצויים שנפסקו לטובתה.
בנובמבר 2014 הגישה שם טוב תלונה לנציב תלונות הציבור, וביקשה פיצוי בגין העובדה שהיא הגיעה מספר פעמים לתחנות משטרה, והמתינה בהן זמן רב, וכן סווגה כדרושת חקירה. לאחר שדרישתה נדחתה במכתב רשמיי חתום על ידי קצינה במשטרה, פרסמו הנאשמים תחת השם "עדנה גרגמל" באתר horimisrael, כי אותה קצינה "חברה במכון לחילופי זוגות… זונה בשירות משטרת ישראל", תוך שהם מציינים את שמה.
על אדם אשר תבע את שם טוב, ועל עורך דינו, נכתב תחת הכותרת "הקוקסינליאדה באופסייד": כי מדובר ב"שני קוקסינלים המענגים זה את זה". עוד נכתב כי אשתו של התובע "התאבדה לאחר שספגה ממנו התעללות בלתי נסבלת".

שופטים כקורבנות שיימינג
אחד היעדים המועדפים על הכנופייה הוא מערכת המשפט, ובעזות מצח הם התגוללו גם על שופטים עם שמותיהם ושלל פרטים מזהים, כך לפחות מלמדים פרקים נבחרים בכתב האישום.
על השופט שהרשיע את שם טוב במשפט פלילי עקב פגיעה בפרטיות של מנכ"ל משרד הרווחה לשעבר, כתבה שם טוב לאחר מתן פסק הדין באתר mothers-cry: "השופט מעורער בנפשו, סדיסט איום ואכזר עם אופי של מנגלה… בריון עם אופי גרמני המזהם את מערכת המשפט… החליט לחסל את כל ההורים שמוחים על פשעי הרווחה. ויש לזכור: מדובר בפרקליט לשעבר המורגל בתפירת תיקים לחפים מפשע". הטקסט המקורי ארוך פי כמה וצורפו אליו שמו ותמונתו של השופט כאשר פניו מודבקות לאדם הלובש מדי אסיר.
על שופטת בית משפט למשפחה נכתב: "שמה יצא לפניה כמתעללת סדרתית בנשים… קיבלה פרס דאע"ש לחיסול יעיל של הורים. שופטת עבריינית, שמבזה את קדושת המשפחה וטענה שהאמא צריכה לראות את בנה במקום הנפלא ששמו 'מרכז הקשר'… הביטו בתמונה (של השופטת). כך נראו הנשים במדי SS על הרמפות בטרבלינקה".
על שופטת שדחתה בקשה של שם טוב לסילוק תביעה אזרחית שהוגשה נגדה, נכתב "שופטת זנזונת פמינאצית נאלחת", וננקב בשמה.
על שופט אחר שפסק נגד שם טוב ולייבל, בתביעה שהגישה מועצה מקומית בשם עובדות רווחה, נכתב תחת שם בדוי, "עדנה קרנבל", כי השופט והעורך דין של המועצה מקיימים קשר מיני, וחובר סיפור לעגני שלם: "מה עושים השופט והעורך דין בשירותי הנשים של בית המשפט?". כמובן שגם במקרה זה צויינו השמות.
על שופטת אחרת נכתב: "ילדה ילד עם תסמונת דאון, אותו הפקירה לטיפול וגדילה אצל בן זוגה לשעבר".
על שופטת נוספת נכתב: "מזל טוב לקבלת מחלת הסרטן. מסתבר שהיקום משלם לכל אחד כגמולו. השופטת שוכבת בבית חולים במחלקה אונקולוגית. נאחל לה שתקבל טיפול מהרופאים באותה רמה שנתנה טיפול לאבות גרושים".
על שופטת אחרת: "שנאת אדם מפעפעת בעורקיה. טינופת שאין כדוגמתה".
על שופט מחוזי נכתב: "מטורלל מלעיסת גת. יש להטיל מקסימום מזונות על הגבר, כדי להמית כמה שיותר גברים… זבל של שופט, תוצר ביאושים של העדפה מתקנת".
על שופטת אחרת נכתב: "שופטת זקנה, שבעין בלתי מזוינת ניתן לאבחן אותה בקלות כמי שלוקה בנפשה וסובלת מדמנציה שיפוטית מתקדמת".
על שופט בית משפט עליון נכתב, בעקבות צו איסור פרסום שהוציא בעניין מסוים: "שופט מזעזע, מספר 2 בנבזיותו, שופט מגעיל". מרבית הפרסומים מיוחסים לשלושת הנאשמים יחדיו.
אפילו על קצין ביטחון בבית משפט היה להם מה לומר. לאחר עימות עם אחד מקציני הביטחון פרסמה שם טוב את תמונתו באתר של הקבוצה, וכתבה: "אזהרה חמורה לציבור: פדופיל מורשע מועסק בהנהלת בתי המשפט, אנס ארבעה אחים". כך.

שוטרים ועובדות סוציאליות
לאחר שנעצר גניקולוג לפני שנה בחשד לאונס מטופלות, כתבה שם טוב כי "מפקד התחנה שלח שלוש שוטרות לאורגזמה אצל הגניקולוג כדי להפלילו. השופט אישר שימוש בשוטרות נימפומניות". לפרסום צירפה שם טוב את תמונותיהן של שלוש השוטרות, חלקן בלבוש חושפני ורשמה את שמן.
על קצינה בדרגת נצ"מ נכתב בהזדמנות אחרת: "קבלו את גיבורת היום, השוטרת הפילגש… הדבר הראשון שעשתה בתפקידה החדש זה להורות על שיפוץ הלשכה שלה, כדי לבנות שם חורי מציצה מתחת לשולחן".
על בני זוג המשרתים שניהם בתביעה המשטרתית, נכתב כי הוא "מומחה בתפירת תיקים נגד גברים, והתחתן עם השרמוטה".
עשרות עובדות סוציאליות הוכתרו באתרי הנאשמים כנאציות, דוגמה: "נבלה סרוחה, המשמשת ככלבת צייד לחטיפת ילדים… צדה נשים מסכנות, קשות יום… אין ספק שהייתה משתלבת יפה מאוד בצוות הפעלת התנורים באושוויץ… טינופת סוחרת בילדים. חוטפת ילדים של אימהות אחרות אבל את שלה מגדלת בעצמה".
על עו"סיות אחרות נכתב כי "התעללו באבות, ייעצה לנשים להגיש תלונות שווא, שלחו אין ספור הורים למרכזי קשר, עודדו גברים להתאבד". גם לעו"סיות הוצמדו כינויים מיניים בוטים.
מנהל פנימייה לילדים תואר כ"סוטה המתחרמן ממגע עם ילדים" בצירוף תיאור פלסטי.
על פי האישום, הבלוגרים הגנו בעצמם בכמה מקרים על עברייני מין ותקפו את קורבנותיהם. למשל, על רקע תיק חמור שהתנהל כנגד אדם בגין עבירות מין בקטין, כתבה שם טוב לכאורה תחת שם בדוי באתר mishpatsheker כי אמו של הקטין "מטורפת… העלילה על הפעיל החברתי שהוא אנס את בנה… כל העולם יודע מי מעלילנית השווא נימפומנית חמת כוס ששכבה עם כל … לא יודעת שובע. ידועה כאחת שמפתה גברים מכל הסוגים".
על רקע הליך נגד גבר אחר הנאשם בתקיפת בתו הקטינה, פרסמו שלושת הנאשמים, לכאורה, באתר horimisrael (שהורד מהרשת) את שמות ההורים, מה שיכול להביא לזיהויה של הקטינה, והאשימו את האם בעלילה.

בעקבות אירוע בו רצח גבר את אשתו וילדיו לאחרונה, הופיע פרסום מזוויע באחד האתרים המיוחס לשלושת הנאשמים, המגדף את הנרצחת וכינה אותה "בוגדת מטונפת".
לייבל הואשם בעבירה נוספת של סחיטה באיומים, של מנהלת מרכז קשר של משרד הרווחה. בעקבות בקשה למניעת הטרדה מאיימת שהגישה העו"סית נגד לייבל, הוא כתב בדף הפייסבוק שלו: "טרנד חדש נהיה לחוטפות הסוציאליות.הפעם אני מודיע לחוטפת קבל עם ועדה, במידה ויחליט השופט לעבור על החוק ולתת לי הטרדה והרחקה בגלל פרסום, הפייסבוק יופצץ בתמונות,פרסומים, השמצות, וכל אמת אפשרית עלייך… אני מבטיח לך שהשם שלך יהפוך לשם דבר. נלמד אותך ואת השופטים השפוטים שלכם לקח". לאחר מתן צו ההרחקה, כתבה שם טוב: "החלטה נאו מטורללת… אנו ממליצים לשופט הערבי ללמוד את החוק... בתמונה (של מנהלת מרכז הקשר) מככבת אחת הנשים השנואות ביותר. אישיות מחליאה ודוחה.. בהמה שנבראה בצלמו של השטן".
בכתב האישום מיוחסת ללורי שם טוב קבלת כספים במרמה מהמדינה לאורך שמונה שנים – כספי גמלה וסיוע בדיור שקיבלה לאחר שזייפה לפי הנטען פרוטוקולים ופסקי דין מבית משפט למשפחה ושינתה נתונים אישיים ונתוני משמורת.
עו"ד אפרים דמרי המייצג את שם טוב מסר: "לאחר עיון ראשוני בכתב האישום, מדובר בכתב אישום חסר תקדים. נקבל את חומר החקירה ונתייחס לכל אישום ואישום". את צבי זר מייצג עו"ד שאדי כבהא.









