אישום: אזרח בלגי התחמק מתשלום מס על הכנסות של 7.2 מיליון שקל

שתף כתבה עם חברים

כתב אישום: איש עסקים בלגי השכיר 14 דירות במקומות מבוקשים גוש דן ולא דיווח על ההכנסות במשך תשע שנים

 

הפרקליטות טוענת כי שמעון ערבליך, איש עסקים מבלגיה, העלים הכנסות של למעלה משבעה מיליון שקלים מהשכרת 14 דירות בישראל, בכוונה להתחמק ממס.

על פי כתב האישום שהגישה הפרקליטות לבית משפט השלום בתל אביב, ערבליך מתגורר דרך קבע בבלגיה, אך מבקר באופן תדיר בישראל. על פי הנטען, בין השנים 2005-2013 הוא היה הבעלים של מספר דירות מגורים בישראל או נכסי מקרקעין ששימשו לצורכי מגורים, והשכיר אותן לשוכרים שונים. הדירות שהיו בבעלותו היו במיקומים מבוקשים: ברחובות אבן גבירול, פרישמן, ארלוזורוב ושלמה המלך בתל אביב, וכן בדירה ברחוב ארלוזורוב ברמת גן.

rashut misim logo

 

עוד עולה מכתב האישום, כי חלק מהדירות ערבליך פיצל, ובאמצעות מתווך השכיר אותן בנפרד לכמה שוכרים שונים. סך הכנסותיו מדמי השכירות עמד על 7.23 מיליון שקלים, אולם נטען כי הוא לא הגיש דוחות על הכנסה זו, במטרה להתחמק מתשלום המס.

"מעשיו של הנאשם שתוארו בכתב אישום זה הם פרי תכנון מוקדם, ונעשו באופן שיטתי לאורך תשע שנים, וכל מטרתם הפקת רווח כלכלי. במעשיו מנע הנאשם דיווח תקין לרשויות המס והסב נזק רב לקופה הציבורית", טוענת הפרקליטות ומוסיפה כי ערבליך השתמש לכאורה במרמה, ערמה ותחבולה בכוונה להתחמק מתשלום המס.

במהלך שנת 2015 החלה רשות המסים בגל מעצרים של משכירי דירות שאינם מדווחים על הכנסותיהם מהשכרת הדירות. כעת, מסתבר שלא רק אזרחי ישראל היו על הכוונת של רשות המסים, אלא גם אנשי עסקים מחו"ל. המקרה של ערבליך, אומרים בפרקליטות, הוא רק אחד מהמקרים הללו.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *