|
| הבת ניסתה להתאבד? (אילוסטרציה) |
שופט בית המשפט המחוזי בחיפה, ארז פורת, הורה לשחרר למעצר בית באיזוק אלקטרוני את תושב אזור הצפון (45), הנאשם בעבירות מין במשפחה ובאלימות קשה כלפי בתו.
לפי כתב האישום נגד האב, בעת שהתגורר יחד עם אשתו, שני בניו ובתו בת ה-13, במהלך המחצית הראשונה של שנת 2016, בעת שבתו למדה בכיתה ז', הוא נהג להיכנס לחדרה, להתיישב על מיטתה וללטף אותה. כמו כן נטען כי ביוני 2016, בעת שהבת שטפה כלים במטבח, הוא ניגש אליה מאחור, חיבק אותה בחוזקה, תפס ידיה בכוח וביצע בה מעשה מגונה.
בכתב האישום נטען גם כי הנאשם תקף את בתו בהזדמנויות שונות במהלך השנים 2015-2016. באחת הפעמים, כך נטען, הוא היכה אותה במטאטא, בפעם אחרת היכה אותה בראשה, בידיה וברגליה בטענה שהתעכבה בעת שביקש ממנה כוס מים. לפי האישום, בפעם אחרת היכה אותה בכל גופה באמצעות חגורה שהוריד ממכנסיו.
מלבד כתב האישום, פרקליטות מחוז חיפה ביקשה להאריך את מעצרו של האב עד תום ההליכים. מעצרו הוארך מעת לעת, עד אשר סנגורו, עו"ד משה אביטל, ביקש לשחררו למעצר בית באיזוק אלקטרוני, ביישוב המרוחק כ-30 ק"מ מהיישוב בו הנאשם מתגורר.
הפרקליטות התנגדה לבקשת הסנגור, וציינה בבית המשפט כי מעשי האלימות לכאורה של האב נחשפו כאשר בתו הגיעה לבית החולים. היא אושפזה מאחר ששתתה 10 פחיות משקה אנרגיה (XL). בבית החולים עלה החשד כי מדובר בניסיון התאבדות של הילדה, שסיפרה לאימה על מעשי אביה.
![]() |
![]() |
| עו"ד משה אביטל | השופט ארז פורת |
עו"ד אביטל ציין מנגד, כי מדובר באדם ללא עבר פלילי, המכחיש את המיוחס לו. הסנגור הוסיף כי שחרורו בהרחקה ניכרת מיישוב מגוריו תאיין את המסוכנות הנטענת על ידי הפרקליטות, מה גם שהמפקחים המוצעים הם בני משפחה שנעדרים אף הם עבר פלילי.
בתחילה, השופט פורת ביקש מיחידת האיזוק האלקטרוני לבדוק את מיקום חלופת המעצר. בדיון שלאחר מכן, לאחר שהתברר כי ניתן להתקין את האיזוק במקום החלופה, השופט קבע כי האב ישוחרר למעצר בית באיזוק אלקטרוני, בפיקוחם של ארבעה ערבים, ובכפוף לתנאים כספיים נוספים.








