![]() |
| בית העסק לאחר ההצתה (צילומים: כב"ה אילת) |
קלוד בן ארי (50), בעל עסק לספורט ימי בחוף אלמוג באילת, מואשם בהצתת סירה וביתן השייכים לעסק מתחרה, על רקע סכסוך עסקי.
על פי כתב האישום שהגישה הפרקליטות, סמוך לעסק של בן ארי בחוף אלמוג מצוי עסק נוסף לספורט ימי, הנקרא "עולם הים", בבעלות י"ע. בין השאר כולל העסק ביתן למכירת אטרקציות ספורט ימי, וכן סירת מצנח. כאשר סירת המצנח איננה בשימוש, היא עוגנת במרינה בחוף אלמוג, סמוך לביתן עצמו.
לפני מספר חודשים, י"ע ביקש למכור את העסק. הפרקליטות טוענת, כי בן ארי פנה אליו בהצעת רכישה, ובין השניים התנהל משא ומתן, שלבסוף לא הגיע לכדי סיכום. זמן מה לאחר מכן, כך נטען, קשר בן ארי עם אחרים, שזהותם אינה ידועה, להצית את העסק של י"ע.
בכתב האישום נטען, כי במסגרת התוכנית הגיעו בן ארי ואחרים לחניה הסמוכה לעסק, כשהם נוסעים ברכבו של בן ארי. נטען גם כי שניים משותפיו של בן ארי ירדו מהרכב, נטלו מיכל בנזין שהוכן במקום מבעוד מועד, שפכו את הבנזין בביתן ועל סירה השייכים לעסק, והציתו אותם. לאחר מכן, כך נטען, נמלטו השניים בחזרה לרכבו של בן ארי, והשלושה נמלטו מהמקום.
![]() |
| הסירה שנשרפה |
כתוצאה מההצתה, הביתן והסירה נשרפו, ועשן ופיח חדרו למסעדה סמוכה. ארון חשמל שהיה ממוקם מול הסירה על המזח, נשרף גם הוא ונזק נגרם לסירה שעגנה בסמוך. משטרת אילת פתחה בחקירה, שהביאה לכתב האישום נגד בן ארי, בטענה לעבירות של קשירת קשר לפשע והצתה.
בידי הפרקליטות צילומי מצלמות אבטחה, בהם ניתן לראות את רכבו של בן ארי מגיע לחניה הסמוכה לעסק. בצילומים נראים שני אנשים רעולי פנים יוצאים מהרכב והולכים לכיוון העסק. במצלמות אחרות נראים השניים כשבידיהם ג'ריקן דלק ומציתים את הביתן. עוד בצילומים: רעולי הפנים מגיעים לסירה ומציתים גם אותה. בהמשך הם נראים נמלטים לכיוון הרכב של בן ארי, ובדרך משליכים את מיכל הדלק בפח אשפה סמוך.
כמו כן, בידי הפרקליטות צילומי מצלמות מביתו של בן ארי, המתעדות את יציאתו מהבית וחזרתו בזמנים התואמים את המועד בו בוצעה ההצתה.
בחקירתו טען בן ארי שאכן הגיע לחניה הסמוכה לעסק באותו לילה, על מנת לבדוק את הסירות בעסק שלו, אולם הכחיש כל קשר להצתה. לגבי רכבו שנצפה במקום טען כי הרכב לא שייך לו, וכי כנראה מדובר ברכב אחר הזהה לרכבו. ואולם, החוקרים הצליחו לזהות פגם זהה בפנסי הרכב, כפי שתועד במצלמות ובהתאמה לרכבו של בן ארי.
![]() |
מלבד כתב האישום, הפרקליטות הגישה בקשה להאריך את מעצרו של בן ארי עד תום ההליכים. מהבקשה עולה בין היתר, כי לנאשם הרשעה קודמת בעבירות הדחה ושיבוש מהלכי משפט, כמו גם עבירת סמים.
בדיון בבקשה, סנגורו של בן ארי, עו"ד משה זכות, הסכים לקיומן של ראיות לכאורה ועילת מעצר, אך באותה נשימה ביקש מבית המשפט לבחון, בהתאם לתסקיר שירות מבחן, את האפשרות לשחררו לחלופת מעצר בבית חברו בתל אביב, בין היתר מאחר שבעוד כשבועיים הוא אמור להשתתף באירוע משפחתי חשוב.
![]() |
| עו"ד משה זכות |
השופט נסר אבו טהה קבע את הדיון בעניינו של בן ארי ל-7 בפברואר. במועד זה יוגש לבית המשפט תסקיר של שירות מבחן, ובינתיים מעצרו של בן ארי הוארך עד להחלטה אחרת.
יש לציין, כי מאז אוקטובר 2014 מתנהל נגד בן ארי הליך משפטי בתיק בו נטען הוא הואשם בגרימת חבלה ברשלנות, בכך שגרם לפציעתה הקשה של תיירת בת 18. לפי כתב האישום, בן ארי חיבר את התיירת למצנח רחיפה ברתמות שאינן ראיות לשימוש, סדוקות, קרועות, בלויות ועם תיקונים מאולתרים, ולא לקח בחשבון את הרוח החזקה שהיתה באותו יום. כאמור, ההליך המשפטי בתיק זה טרם הסתיים.








