פרקליטות מחוז מרכז הגישה (רביעי, 28.6) לבית משפט השלום בפתח תקווה כתב אישום נגד אבינועם גרנות (69) מכפר סבא, בטענה שביצע מעשים מגונים בארבעה מתלוננים, אחד מהם קטין. גרנות, איש חינוך וצבא מוערך שבעברו אף כיהן כחבר מועצת עיריית כפר סבא והתמודד לראשות העירייה.
על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד חגית זכאי סלע, בין ה-13 במאי 2015 ועד ה-8 ביוני 2017, הנאשם חכר רכבים שונים בהם נסע. הוא אסף בטרמפ את ארבעת המתלוננים, כל אחד בהזדמנות אחרת, מהיישוב אלעד. לפי האישום, במהלך הנסיעה ביצע בכל אחד מהם מעשה מגונה. בשניים מהמקרים, טוענת הפרקליטות כי הציע למתלוננים כסף ואילו הם ביקשו ממנו לעצור את רכבו עוד לפני שהגיעו ליעד המבוקש.
בבקשה להאריך את מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים כתבה עו"ד זכאי סלע: "מהות העבירות, נסיבות ותדירות ביצוען, מקימים יסוד סביר לחשש כי המשיב יסכן את בטחון ציבור אם ישוחרר. שכן, מדובר במי שפעל בשיטתיות לאיתור קורבנות פוטנציאליים למעשיו, וביקש לנצל את העובדה שהוא לוקח אותם טרמפ ברכבו ושבזמן זה הם בשליטתו".
גרנות מכחיש את המיוחס לו וטוען כי חלק מהמתלוננים הוא כלל לא מכיר, בעוד שאלה אותם הוא מזהה – הוא כלל לא נגע בהם.







