כלב "פיטבול" שתקף בחודש אפריל ילדה בת 13 בבאר שבע ונשך אותה בחוזקה בפנים ובצוואר, הוביל להגשת כתב אישום נגד בעליו: אב ובנו הקטין בן ה-15 מואשמים בבית משפט השלום בבאר שבע בעבירות של מעשה פזיזות ורשלנות והחזקת כלב מסוכן ברשות רבים. את כתב האישום הגישה עו"ד רחל אלמקייס, שטוענת כי התנפלות הכלב על הילדה נבעה מרשלנות של הבן אשר שיחרר את הכלב, והאב אשר התיר לבנו הקטין לצאת עם הכלב.
לפי כתב האישום, ב-13 במרץ, בעת שהקטין טייל עם הכלב ללא זמם, הוא פגש את המתלוננת והחל לשוחח עמה. המתלוננת הביעה פחד מפני הכלב וביקשה מהקטין לא לשחרר את הכלב מהרצועה. בתגובה אמר לה הנאשם, "אל תפחדי הוא לא יעשה לך כלום". בעודם משוחחים שיחרר הנאשם את הכלב ואפשר לו להסתובב ללא רצועה. כעבור מספר רגעים, בעוד המתלוננת עומדת במקומה, מבלי לזוז, התנפל לפתע הכלב על המתלוננת תוך שהוא נושך אותה בחוזקה בעורפה, בשיערה ובפניה.
המתלוננת צעקה לעזרה וביקשה מהנאשם שירחיק מעליה את הכלב, והנאשם החל ליידות אבנים לעבר הכלב, על מנת לגרום לו לשחרר את אחיזתו במתלוננת. עוברי אורח שחלפו במקום והבחינו בנעשה, יידו גם הם אבנים לעבר הכלב. לאחר שהכלב שיחרר את אחיזתו במתלוננת, היא פונתה באמבולנס לבית החולים "סורוקה", כשהיא סובלת מחתכים מרובים באזור הפנים והעורף. כתוצאה מהנשיכות נותרו צלקות על צווארה.
נגד הנאשמים נטען, כי לא נקטו אמצעי זהירות מפני סכנה הכרוכה בחיה שבהחזקתם, בדרך נמהרת או רשלנית שיש בה כדי לסכן חיי אדם או לגרום חבלה. נטען נגדם שהם איפשרו את יציאתו של הכלב לרשות הרבים ללא זמם וכשהוא מוחזק בידי אדם שגילו קטן מגיל 18, והוא אינו מסוגל לשלוט בכלב בכל רגע ולמנוע ממנו לפגוע באחרים. נגד הקטין נטען, שהוא הוסיף ופעל בדרך נמהרת ורשלנית בכך שהתיר לכלב להסתובב ברשות הרבים מבלי שהוא קשור ברצועה.









