![]() |
| תאונת אופנוע (צילום ארכיון להמחשה) |
מעט לפני חצות בליל שבת עצרו שוטרי תחנת חיפה רכב אאודי, שנמלט לאחר שפגע בקטנוע שליחויות בפינת שדרות הנשיא ורחוב יפה נוף בעיר.
השליח (19), תושב נשר, עובד "עולם האוכל" בשליחות "סינטה בר אקספרס", נותר מוטל על הכביש כשהוא פצוע קשה. צוות נט״ן מד״א שהוזעק למקום העביר אותו לבית החולים רמב״ם בעיר, בעוד שהרכב הפוגע הסתלק כאמור מהמקום מבלי להגיש לו עזרה.
ואולם, שליח מסעדת אחרת – מסעדת "ג'ירף" – שרכב על קטנוע אחר באותה עת, הבחין בתאונה, גילה תושייה והמשיך במרדף אחר הרכב הנמלט, תוך שדיווח לשוטרים על נתיב הבריחה. ברחוב וינגייט הוא איבד עמו קשר עין, אך לבסוף הרכב הפוגע נחסם על ידי ניידת משטרה בפינת הרחובות הפועל וארלוזרוב.
שוטר ומתנדב שהיו בניידת הבחינו כי בצידה הימני של המכונית הפוגעת ניכרות פגיעות, ואילו צידו הימני של החלון הקדמי מרוסק. הנהג, ויאם מוסטפא, עובד גינון בן 22 משפרעם, ושלושת נוסעי הרכב, שיתפו פעולה ונעצרו ללא התנגדות. הם הועברו לחקירה אצל בוחני התנועה.
במוצאי שבת, בבית משפט השלום בחיפה, טען סניגורו של מוסטפא, עו"ד אברהים ח'ורי, כי מדובר בנהג למופת, שבאותו בוקר התבשר על מות סבו, היה בהלם מוחלט וחווה דכאון. הוא הוסיף כי הנהג כלל אינו זוכר כיצד הגיע ממקום התאונה אל המקום בו נעצר, וכי לרוכב הקטנוע שהגיע במורד שדרות הנשיא נזקפת "רשלנות תורמת", מאחר ש"הגיע במהירות מופרזת שלא מתאימה לתנאי הדרך".

אבל, המשטרה חושדת כי התאונה נגרמה מאחר שהנהג החשוד לא נתן זכות קדימה לשליח הקטנוע בפנייה לרחוב יפה נוף. נציג המשטרה, רס"ב רמי חורי, אמר כי מוסטפא הודה בחקירתו – לאחר שהתייעץ עם עורך דין – שהוא נהג ברכב ממקום התאונה ועד למעצרו. מהחקירה עולה עוד, כי לרכב לא היה רישיון בר תוקף.
השופטת אלה מירז האריכה את מעצרו של מוסטפא עד יום שלישי (23.8). בדיונים נפרדים היא שחררה למעצר בית של ארבעה ימים את כל אחד משלושת הנוסעים שהיו במכונית: אחיו של בעל הרכב, מוחמד עלי (23) וחמד עבד אל סלאם (28) משפרעם, המיוצגים על ידי עו"ד אמיר סבאח, ושל אירינה טופץ' (18) מקרית ים, אותה ייצג עו"ד רון אבישור מהסנגוריה הציבורית.
בשבת נמסר מבית החולים רמב"ם כי השתפר מצבו של השליח המאושפז במחלקה כירורגית, שהוא בהכרה מלאה, סובל ממספר שברים וצפוי להיות מנותח בימים הקרובים. מצבו מוגדר כעת בינוני.
בינתיים, גיבור היום, השליח שהביא ללכידת הרכב שפגע בו, נקלע בעצמו לתאונת דרכים, במוצאי שבת במרכז הכרמל, בפינת דרך הים ושושנת הכרמל. אמבולנס מד"א פינה אותו במצב קל לבית החולים "כרמל".
![]() |
| השופטת רבקה למלשטריך-לטר |
בבית המשפט המחוזי בעיר, עו"ד ח'ורי ערער על הארכת המעצר של מוסטפא. הוא טען כי לאור החלטת השופטת מירז לשחרר את הנוסעים, ההחלטה להאריך את מעצרו הינה "מפלה, בלתי סבירה ופוגעת באופן בלתי מידתי בערכי השיוויון והצדק בפני חוק". השופטת רבקה למלשטריך-לטר קיימה דיון בערר ונעתרה לו חלקית. היא ציינה כי היא "מוצאת לנכון להסתייג באופן חד משמעי" מעמדתו של עו"ד ח'ורי, כי יש לייחס לנהג הרכב והנוסעים עמו, "במקרה הספציפי הזה", את אותה משמעות לגבי הבריחה מהזירה. "מטבע הדברים, מי שמופקד על עצירת הרכב והמשך נסיעתו הוא הנהג", ציינה, "הוא זה ששולט על פעולת הרכב, הוא לצורך העניין הקברניט של הרכב" והיא הוסיפה: "במיוחד כשמדובר ברכב שיש בו 2 דלתות בלבד".
השופטת למלשטריך-לטר קבעה כי ויאם מוסטפא יוחזק מאחורי סורג ובריח עד יום שני בערב ואת יתרת המעצר – של 17-18 שעות – עד יום שלישי בצהריים, יעשה בבית אביו.
מהמשטרה נמסר כי החקירה נמשכת.




