|
| לבנת חבלה (תמונה להמחשה) |
פרקליטות מחוז מרכז הגישה לבית משפט השלום בנתניה כתב אישום נגד אדם ליוויקס, אזרח אמריקאי נוצרי, שנכנס באשרת תייר לארץ. ליוויקס (30) מואשם בעבירות נשק, ולטענת המדינה סיפר לחבריו פעמים רבות על רצונו לפגוע בערבים ובמקומות המקודשים לאסלאם.
על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד דן כהן, הנאשם שאשרת שהייתו בארץ פגה כבר בספטמבר 2013, רכש משותפו לדירה בנתניה, חייל צה"ל המחזיק אף הוא באזרחות אמריקאית, לבנת חבלה במשקל 1.4 ק"ג, פק"ל חבלה ושישה רימוני הלם, עשן וגז תמורת 2,500 שקל. ליוויקס סיפר לחברו החייל כי הוא זקוק לאמל"ח כדי "להתגונן מערבים" בזמן שהוא עובד בירושלים. כשהגיעו שוטרים לערוך חיפוש בדירה בחודש שעבר, הוא ניסה להימלט וקפץ מחלון חדרו שבקומה השביעית למרפסת הקומה שמתחתיו – כך לפי כתב האישום נגדו.
חודשיים לפני כן, כך נטען, הוא ביקש לרכוש שתי לבנות חבלה ממכר נוסף, שגם לו חבר חייל בצה"ל, תמורת 4,000 שקל – אך המכר הקדים וניסה למכור את האמל"ח לסוכן סמוי של מצ"ח. על פי כתב האישום, גם ב-2013, בעת שהנאשם התגורר במושבה כנרת, הוא קיבל מחבר חלק מלבנת חבלה שנגנבה מצה"ל.
בית המשפט הורה על מעצרו של ליוויקס עד תום ההליכים ועל שליחתו לבדיקה פסיכיאטרית, במענה חיובי לבקשת סנגורו, עו״ד גל וולף מהסנגוריה הציבורית. התיק נחקר על ידי משטרת ישראל, המשטרה הצבאית ושב"כ.
עו"ד וולף: "התיק הוצג על ידי שירותי הביטחון כאחד התיקים הביטחוניים החמורים שידעה ישראל. על סמך מידע זה נשללה זכותו של הנאשם לפגוש עורך דין במשך שמונה ימי מעצר. כתב האישום שהוגש בסופו של דבר מלמד כי לא היתה כל הצדקה למניעת המפגש ולפגיעה בזכותו להיוועץ בסנגור. זאת אינה הפעם הראשונה שנעשה שימוש באמצעי הדרקוני של איסור מפגש כשלאחר מכן התברר שאין כל הצדקה לכך. ראוי כי השימוש בסמכות ייעשה במקרים חריגים בלבד ובשום פנים ואופן לא כדרך של שיגרה".









