המג"בניק שהתחזה לאברהם

שתף כתבה עם חברים

אישום: לוחם מג"ב מצא כרטיס אשראי השייך לאדם ששמו אברהם, והזמין באמצעותו אלכוהול במאות שקלים. כאשר עמד להיעצר על ידי המשטרה, שינה את שם אחד מאנשי הקשר בסלולארי שלו ל"אברהם אח שלי"

credit card
אילוסטרציה

המחלקה לחקירות שוטרים הגישה כתב אישום נגד שי יונה (21), לוחם לשעבר במשמר הגבול, בו הוא מואשם בשורה של עבירות, ובין היתר בביצוע עסקאות בכרטיס אשראי שאינו שלו והתחזות לאדם אחר.

על פי כתב  האישום, בדצמבר 2014 בילה יונה עם חבריו במועדון "הפאזל" בתל אביב. במהלך הבילוי מצא אחד מחבריו כרטיס אשראי על רצפת המועדון, מסר אותו ליונה וביקש ממנו להעביר אותו לברמן של המקום. יונה, כך נטען, נטל לעצמו את הכרטיס ורכש באמצעותו  אלכוהול בשווי כולל של 767 שקלים בחמש עסקאות נפרדות. בנוסף, הוא אמר לברמנית שעבדה במועדון לחייב את הכרטיס ב"טיפ" בכל סכום שתרצה. כאשר ביקש לבצע רכישה נוספת בכרטיס, ולאחר שעורר את  חשדה של הברמנית, היא ביקשה ממנו להציג תעודת זהות. יונה השיב בכזב שהתעודה נמצאת ברכב, וכי שמו הוא "אברהם" – השם שהיה רשום על גבי הכרטיס.

בכתב האישום נטען, כי בשל התנהגותו זו, הברמנית  פנתה אל מי שהיה מנהל המועדון בזמנו. האחרון פנה ליונה וביקש ממנו פעם נוספת להציג תעודה מזהה. לאחר שיונה השיב שאין ברשותו  את התעודה, הוא שאל פעם נוספת לשמו, ויונה שוב השיב: "אברהם",  אולם לא ידע לומר מהו שם משפחתו.

לטעת מח"ש, בשלב זה ביקש בעל המועדון מיונה להתלוות אליו אל מחוץ למועדון, במטרה לשוחח איתו במקום שקט. או אז הוא שאל אותו מיהו בעלי הכרטיס, ויונה השיב, כי בעל הכרטיס הוא חברו העונה לשם אברהם. הוא לא הסתפק בכך ואף ציין בפני בעל המועדון: "הכל בסדר, אני לא יעשה משהו לא חוקי", תוך שהוא מציג בפניו תעודת מינוי משטרתית.

בעל המועדון לא הסתפק בתשובותיו של יונה, והזמין אל המקום משטרה. בעת הגעת השוטרים, בעל המקום ביקש מאחד מהמאבטחים להביא את יונה אל השוטרים. נטען, כי יונה ביקש להראות לשוטרים בחטף, הודעה במכשיר הטלפון שלו שמוכיחה את קיומו של אברהם חברו. אלא שבעל המועדון הבחין שיונה כתב הודעת טקסט לחברו, בה ביקש ממנו לכתוב כי שמו הוא אברהם. כמו כן, יונה שינה את שם החבר ברשימת אנשי הקשר בטלפון, ורשם אותו כ"אברהם אח שלי". 

השוטר ביקש לבצע בדיקה לאיתור בעליו של הכרטיס, אך בשלב זה ניסה יונה להימלט אל מחוץ למועדון. לאחר שנתפס, כך נטען, הוא התנגד למעצר – מה שאילץ את השוטרים לעשות שימוש בכוח כדי להשתלט עליו.

כתב האישום, שהוגש לבית משפט השלום בתל אביב, מייחס ליונה עבירות של הונאה בכרטיס חיוב, התחזות לאחר, מרמה והפרת אמונים, כמו גם הפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו.  

לאחר תפיסתו, יונה הושעה מתפקידו ובהמשך הועבר לתפקיד אחר. כיום הוא אזרח, לאחר שסיים את שירותו הצבאי במג"ב. 

סנגוריו של יונה, עורכי הדין אורלי אמוץ ואהוד בן יהודה, מסרו בתגובה: "מדובר במקרה פעוט ערך שלא מאפיין את הנאשם. יש סיכוי רב כי התיק ייסגר מחוסר עניין לציבור". 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *