הסמויים והמשחטות

שתף כתבה עם חברים

שוטרים שימשו כסוכנים סמויים והפלילו 20 תושבי שטחים בתחום עבירות הרכב בינהם בעלים של כמה משחטות ענק בשטחי A של הרשות הפלסטינית

 kley rehev1
 משחטות הרכב שנחשפו 

אגף החקירות והמודיעין להב 433 אתגר ומודיעין להב 433: בתום הפעלה סמויה, ממושכת ומורכבת של שני סוכנים סמויים (שוטרים) בתחום עבירות הרכב, פשטה הלילה היחידה על בתיהם של כ-20 חשודים, תושבי השטחים, ועל מחסנים ומשחטות רכב שבבעלותם.

הפעילות הנרחבת הלילה (23.7.15) – אשר נערכה בשיתוף פעולה עם כוחות ממשטרת מחוז ש"י, כוחות מכלל יחידות להב 433, לוחמי ספיר במג"ב וכוחות צה"ל – התאפשרה הודות לחודשים של חקירה סמויה במסגרתה הופעלו שני הסוכנים הסמויים תחת סיפר כיסוי שבנו לעצמם ואותו הציגו לחשודים. החדרת הסוכנים לתוך הרשת המסועפת של מפעילי המשחטות ורכישת האמון של סוחרי הרכב הצריכה חשיבה רבה וזהירות יתר למניעת חשיפתם של הסוכנים תוך הפחת הסיכון לביטחונם. מאחר ובמשטרה הכירו את המנגנון במסגרתו פועלים החשודים, אז החוקרים היו גם בקיאים במחירים של חלקי החילוף – מה שסייע לסוכנים להציע מחירים ראויים במהלך המשא ומתן מול הסוחרים.

במשך ההפעלה פעלו הסוכנים לחשיפת החשודים והעבירות, שעיקרן סחר בכלי רכב גנובים, לרבות דו-גלגליים ובפירוק כלי הרכב במשחטות רכב בשטחים. במסגרת ההפעלה בוצעו עשרות עסקאות, במהלכן רכשו הסוכנים חלקי רכב גנובים, מזויפים או כאלה שפורקו שלא כדין. במהלך ההפעלה נאספו ראיות אשר ביססו את החשדות והמידע אודות החשודים ופעילותם הפלילית.

 kley rehev

חלק ממשחטות הרכב אומנם מוכרות למשטרה ממידע שנאסף בפעילות מודיעינית של יחידת אתגר וחוקרי מחוז ש"י, אך הקושי העיקרי שעמד בפני המשטרה הוא לאסוף ראיות כנגד מפעילי המשטות מכיוון שאם בעבר המשחטות הופעלו בצמוד לביתם של החשודים אז כיום לאור ההיכרות שלהם עם פעילות המשטרה אז הם הרחיקו את המשחטות מבתיהם – מה שיצר קושי להוכיח שהמשחטות שייכות להם.

"מדובר בפעילות מורכבת מאחר שבבסיסה קיים הצורך לתמרן בשטח תחת התרעות ביטחוניות וחשש כבד מבחינת ביטחון כוחותינו, גם לסוכנים וגם לכוחות שמאבטחים אותם", הדגיש מפקד יחידת אתגר נצ"מ אלי מקמל. "כל הפעולות מתואמות עם צה"ל ויש מאמץ מתמיד למזער את הסכנה שנשקפת ללוחמים". לדברי נצ"מ מקמל, במהלך חודשי הפעילות הסוכנים נכנסו לסירוגין כדי לממש עסקאות עם החשודים.

"עיקר הפעילות היא באיסוף הראיות נגד מפעילי המשחטות ואנחנו עסוקים כל העת בפיתוח שיטות להתמודד עם האתגר הזה בפעילויות דוגמת זו", הסביר נצ"מ מקמל . "מבצע כזה בלי מודיעין אינו יכול להתקיים. מעבר להיכרות עם היעדים והמשחטות שלהם, נדרשת בקיאות בשיטות הפעולה, בממשק בין הסוחרים ללקוחותיהם ולעבריינים הרוכשים את החלפים, במנגנון ובמחירי החלפים.

הלילה ערכה היחידה פעילות רחבת היקף במסגרתה נערכו עשרות חיפושים בבתי חשודים בשטחי A , במשחטות ובמחסנים ונתפסו מספר כלי רכב גנובים ובהם אופנועים, עשרות מנועים וחלפים, כסף מזומן בשווי מוערך של עשרות אלפי שקלים וכן רכוש וכלי רכב לצורך בקשת חילוט. בפעילות נעצרו 20 חשודים תושבי שטחים – למעלה ממחציתם יעדים מרכזיים בתחומי עבירות הרכב. במהלך הפעילות טיפלה המשטרה בכ – 15 בעלי משחטות.

מפקד יחידת אתגר ציין כי "בפעילות זו נאספו ראיות נגד בעלי משחטות באופן ישיר, בעלי מחסנים של חלקי גנובים, מפרקים של כלי רכב גנובים, ונהגים שעבדו איתם והעבירו את החלקים לישראל". עוד הוא ציין כי "במחסנים נתפסו גם חלקים ישנים וזה מצביע בין היתר על כך שהמשחטות פועלות לאורך שנים, אבל בסופו של דבר בפעילות עקבית, מאומצת ומתוחכמת אנחנו חושפים ומעמידים לדין את העבריינים ונמשיך לעשות זאת".

 

kley rehev2 

מהמשטרה נמסר כי "הפעילות הסמויה שהחלה לפני חודשים והפעילות הגלויה הלילה מצטרפות לשורת חשיפות, מעצרים וכתבי אישום בתחום זה ומהוות חלק מהמאבק הנחוש והמתמשך של משטרת ישראל בהובלת יחידת אתגר בלהב 433 בהתמודדות מול תופעת גניבות הרכב, לרבות הדו-גלגליים, בין היתר באמצעות הטיפול בסחר הבלתי חוקי בחלפים גנובים והפעלת משחטות רכב בשטחי איו"ש, אשר מהווים מחולל מרכזי לתופעה בהיותם ספקי הביקוש לחלקי רכב. למותר לציין כי תופעת גניבת כלי הרכב משפיעה באופן ישיר על בטחון הציבור, על הקופה הציבורית ועל בטיחות כלי הרכב הנעים בכבישי ישראל ומכאן חשיבות הטיפול בה והכלל זה המבצע הנוכחי". במשטרה גם הדגישו כי ישראלים שנכנסים לשטחים לצורך רכישת חלקים מסכנים את עצמם מבחינה ביטחונית. מעבר להפרת צו אלוף ופקודות הצבא, הם מפרים את החוק באם הם רוכשים סחורה גנובה.

לחשודים מיוחסות עבירות של סחר ברכב, סחר בחלקי רכב גנובים, פירוק חלקים מרכב, שינוי זהות של רכב, זיוף ומרמה, קשירת קשר לביצוע פשע ועוד. החשודים המרכזיים הובאו להארכת מעצרם בבית המשפט הצבאי בעופר.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *