נמלט בהצלחה

שתף כתבה עם חברים

צעיר מעכו בעל עבר פלילי ברח משוטרים לאחר שרכב על אופנוע ללא קסדה, וכשנעצר התברר שאין לו רישיון וביטוח. הוא הצליח להימלט גם ממאסר בפועל

ofanoa ganuv raanana
תמונה להמחשה

רוכב אופנוע ללא רשיון וללא ביטוח, בעל עבר פלילי בעבירות רכוש שישב בכלא, וכן עבר תעבורתי, נשפט לשישה חודשי מאסר על תנאי בלבד ולפסילה למשך 50 חודשים.

נ"ע (33) מעכו נעצר על ידי שוטרים, שהבחינו בו רוכב על אופנוע סוזוקי בעיר ללא קסדה. רכב משטרתי ובו שלושה שוטרים שנסע מולו אותת לו לעצור וביצע פניית פרסה, אך הוא נמלט והמשיך בנסיעה לתחנת דלק סמוכה, שם ירד מהאופנוע והספיק להעבירו לאדם אחר.

הנאשם הודה בפני שוטר באופן לא פורמאלי, והתביעה המשטרתית ביקשה מאסר בפועל בתיק, אך סנגורו, עו"ד לירן אוחיון העלה טענה משפטית בנוגע לפערים בין דו"חות הפעולה שמילאו כמה שוטרים יומיים אחרי האירוע, ובדבר פער זמנים קצר שהפריד בין זיהויו של הרוכב בעת הנהיגה ללכידתו לאחר שנכנס לתחנת הדלק וירד מהאופנוע, מה שהותיר לכאורה ספק כלשהו בנוגע לזיהוי.

od ohayon liran150
עו"ד לירן אוחיון

בסופו של דבר התביעה וההגנה הגיעו להסדר ומלבד מאסר על תנאי לחצי שנה ופסילה, הנאשם חתם על התחייבות של 3,000 שקל. השופט אבישי קאופמן מבית המשפט לתעבורה בעכו אישר את ההסדר והוסיף הערה לנאשם: "אמרת תודה לעורך הדין שלך? אלה עבירות של מאסר בכלא".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *